Geert Lambert


Gemeenschap is leuker met twee
november 20, 2007, 6:10 pm
Filed under: Spirit

Gemeenschap

Het Belgische verstandshuwelijk dreigt stilaan op de klippen te lopen. Het servies vliegt voor de camera’s over en weer, over elk detail wordt ruzie gemaakt. De laatste dagen is het zelfs beeld zonder klank. De beide partners begrijpen elkaar niet meer en blijven al jaren samen voor de kinderen.

Worden de brokken uiteindelijk gelijmd of is de scheiding onvermijdelijk? Steeds meer mensen voelen zich gedwongen om te kiezen voor het één of het ander: een klassiek huwelijk waarbij ‘samen uit, samen thuis’ de regel is, of een regelrechte scheiding waarbij één partner de ander in de steek laat.

En toch hoeft het niet zover te komen. Elkaar wat meer ruimte geven, kan misschien volstaan om het huwelijk te redden. Een LAT-relatie is wat België op dit moment nodig heeft. Niet alles hoeft samen beslist te worden, maar de onderlinge solidariteit blijft bestaan.

Eens beide gemeenschappen die stap gezet hebben, valt het spookbeeld van een vechtscheiding voorgoed weg. Het is volgens spirit dan ook de enige manier om het Belgische huwelijk te redden, en gemeenschap weer leuk te maken. We deden zelf de oefening en maakten een lijstje van zaken die we nog samen willen doen. Je leest er alles over op www.gemeenschapisleuk.be

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: