Geert Lambert


Elke mens heeft rechten
januari 11, 2008, 6:03 pm
Filed under: Buitenland, Burgerrechten | Tags: ,

Every Human Has Rights

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens wordt dit jaar 60.

De vorige 60 jaar werd regeringen gevraagd de Verklaring te ondertekenen. Nu kan je dat zelf doen op everyhumanhasrights.org. De initiatiefnemers hopen in 2008 een miljard handtekeningen te verzamelen van burgers overal ter wereld.

Nog een leuke verjaardag: vandaag is het exact 6 jaar geleden dat de eerste terreurverdachten werden overgebracht naar hun cel op Guantanamo.

Om te herinneren aan deze schande voerde Amnesty International in verschillende landen protestacties. In Brussel deed ik hier aan mee. Samen met enkele collega’s werd ik ontvangen door een medewerker van de Amerikaanse ambassade. Best een vriendelijke man, die ons echter niets meer dan een verkoopspraatje verkocht. Want verder dan dat sommige verdachten klaarstaan voor vervolging en dat er anderen inderdaad onschuldig vastzitten, maar dat men de modaliteiten voor hun vrijlating nog niet kent, geraakt men bij de VS blijkbaar niet.

Geen sprake van schadevergoeding, geen sprake van onmiddellijke vrijlating, zelfs geen sprake van het teruggeven van vrijheden in afwachting van de modaliteiten. Maar wel met een verwijtend vingertje naar Europa wijzen omdat wij niet direct bereid zijn die onschuldige gevangenen op te nemen… onder condities die de VS ons opleggen. Tot zover het “Land of the Free”.

activistenBoodschap

Advertenties

3 reacties so far
Plaats een reactie

Geachte Geert,
Mag ik u feliciteren met uw nieuwe blog en de mogelijkheid aan de bezoekers om een reactie achter te laten. Dit kom je niet veel tegen bij rode politici. Vrezen ze om de realiteit onder ogen te zien, of hebben ze gewoon schrik van een discussie? Joost mag het weten.
In ieder geval de UVRM wordt 60 jaar, en dat is een mooi ding. Maar toch vraag ik me af of u niet een beetje schijnheilig bent. Aan de ene kant prijst u het UVRM en aan de andere kant veegt u aan minstens twee artikels uw voeten. Namelijk artikel 2 “Een ieder heeft aanspraak op alle rechten en vrijheden, in deze Verklaring opgesomd, zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status” En artikel 19 “Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting.”
Bent u wel eerlijk op uw blog, of schrijft u gewoon wat u denkt dat uw lezers graag zou willen lezen?

Reactie door Kris Verstappen

De documantaire Taking Liberties laat zien hoe in GB de basis burgerrechten langzaam maar zeker door New Labour en Tony Blair geerodeerd zijn.
http://thepiratebay.org/tor/4008892

Reactie door Krombo

[…] dit jaar schreef ik op deze blog dat een medewerker van de Amerikaanse ambassade mij vertelde dat verschillende Europese regeringen […]

Pingback door Elke mens heeft rechten (update) « Geert Lambert
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: