Geert Lambert


Hypocriet
februari 1, 2008, 6:08 pm
Filed under: Spirit | Tags: , , , ,

Kafka-meter

Vincent Van Quickenborne is er voorstander van om op termijn ook in België op legale en gecontroleerde manier softdrugs te kunnen kopen. Dat zagen we gisterenavond bij Phara. Over de manier waarop spreekt hij zich niet uit.

”Hij pleit dus nergens voor het openen van coffeeshops in ons land. Er zijn vele andere manieren denkbaar om te komen tot een legale wijze van verdeling van softdrugs dan coffeeshops”, haastte de Open VLD zich om Van Quickenbornes uitspraken af te zwakken. Op concrete voorstellen moeten we dus niet hopen.

De tijden zijn veranderd. Vroeger was Quicky een stuk duidelijker over softdrugs. Hij beloofde onder meer een jointje te roken in de Senaat. Of dat er ooit van gekomen is, weet ik niet. Ik weet wel dat er aan de muur van zijn staatssecretariaat een gigantische toeter hing (zie foto).

Bij spirit zijn we er altijd van uitgegaan dat je cannabis best uit de illegaliteit haalt. Zo maak je het verschil tussen softdrugs en gevaarlijker drugs een stuk duidelijker. Natuurlijk is marihuana niet helemaal onschuldig, daarom verkoop je het best in een gecontroleerde omgeving zoals een apotheek. Zo kan je ook de kwaliteit en herkomst van het product in het oog houden. Met een halfslachtige oplossing zoals in Nederland en België moet de overheid nog steeds de andere kant opkijken als het over de kweek en aanvoer gaat. Zo komt de handel al snel in handen van malafide organisaties.

Van Quickenborne heeft zijn statement gemaakt, ik hoop dat hij er ook politieke daden aan koppelt. Ik haal ons voorstel over de legalisering van cannabis alvast graag nog eens van onder het stof.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: