Geert Lambert


Dienst-na-verkoop verkiezingsbeloftes eerste prioriteit voor Leterme
maart 14, 2008, 4:44 pm
Filed under: Zonder categorie | Tags: , ,

Leterme Lost
Minister van Mobiliteit Yves Leterme was gisteren erg ontevreden dat er vanuit het parlement, de vakbonden en de luchthavenbedrijven kritiek kwam op zijn luchthavenplan. Hij klaagt dat hij de ‘dienst-na-verkoop’ van Paars moet regelen.
Hij zou beter de dienst-na-verkoop van zijn eigen verkiezingsbeloftes wat beter organiseren, daar is voor het ogenblik meer werk aan.

Leterme heeft zijn luchthavenplan opgesteld zonder het minste overleg met de betrokken partijen. Noch de Vlaamse regering, noch de vakbonden, noch de werkgevers zijn blijkbaar gecontacteerd voor overleg. Als je op zo’n manier tewerk gaat, moet je niet verwachten dat je applaus op alle banken krijgt als je met je plannen naar buiten komt. Ik vraag me trouwens ook af welke garanties er zijn dat de juridische kluwens rond het dossier nu opgelost geraken.

Het begint een constante te worden in het politieke functioneren van de toekomstige premier: als het moeilijk wordt, probeert hij de zwartepiet door te spelen naar een andere partij. Meestal zijn dat zijn coalitiepartners, vandaag is het weer Paars. De man die per sé zijn verantwoordelijkheid wou opnemen op federaal niveau, mag dat nu ook eens beginnen te doen, zonder steeds die verantwoordelijkheid af te schuiven op anderen.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: