Geert Lambert


Bomspotting eist debat over toekomst NAVO
maart 22, 2008, 5:51 pm
Filed under: Buitenland, defensie | Tags: , , ,

Bomspotting
Vandaag werd aan het hoofdkwartier van de NAVO een bomspottingactie gehouden, een initiatief van Vredesactie. De actie vond plaats onder de naam NATO GAME OVER. Spirit en Jong spirit steunden samen de actie. Voor spirit waren o.a. senator Geert Lambert en Vlaams parlementslid Jan Roegiers aanwezig.

Vijf jaar na de start van de oorlog in Irak, werden er donderdag wereldwijd anti-oorlogsmanifestaties gehouden. De oorlogen die momenteel woeden in Irak en Afghanistan worden mede mogelijk gemaakt door de NAVO. NAVO-troepen vechten in samenwerking met de VS in Afghanistan onder het motto ‘oorlog tegen het terrorisme’. Geheime akkoorden maken van Belgïe een logistieke draaischijf van het VS-leger.

Begin april starten de NAVO-leden met de bespreking van een nieuw strategisch concept. Het concept moet het basisdocument vormen dat de krijtlijnen uittekent van de militaire strategie voor de volgende tien jaar, inclusief de kernwapenpolitiek. Mogelijk wordt beslist de NAVO-kernwapens te richten naar het Midden-Oosten en de zogenaamde ‘schurkenstaten’. Spirit pleit er daarentegen voor dat de NAVO haar nucleaire strategie schrapt.

Spirit eist dat de NAVO niet meer deelneemt aan de internationale kernwapenpolitiek die de internationale gemoederen hoog doet oplaaien en die bovendien het welzijn van miljoenen wereldburgers op het spel zet.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: