Geert Lambert


VB’er Demol steunt Scientology-campagne
april 22, 2008, 11:56 pm
Filed under: Zonder categorie | Tags: , , ,

Na John Travolta, Tom Cruise, Katie Holmes en Beck kan Scientology nu ook uitpakken met niemand minder dan VB-parlementslid Johan Demol.

De ex-politiecommissaris weet zijn vrienden wel te kiezen. In zijn jonge jaren was hij lid van de Franstalige neonazigroep Front de la Jeunesse, en hij kon na een desastreus afgelopen carrière bij de politie van Schaarbeek terecht bij het Vlaams Blok. In 2000 probeerde hij het met een eigen tweetalige lijst van VB’ers en FN’ers.

Gisteren vond de redactie van La Libre Belgique een filmpje op YouTube waarin Demol het antidrugprogramma van Scientology aanprijst: “The anti drug campaign of the Church of Scientoloy I think it’s the best prevention campaign you can find.” De Scientology Church is een sekte die sinds 1997 op de lijst van gevaarlijke sektes van het Belgisch parlement staat. De organisatie teert op de angsten en onzekerheden van kwetsbare personen, om ze daarna financieel en emotioneel uit te persen.

Science fiction

De oprichter van de Church of Scientology was voormalig science fiction-auteur Ron Hubbard. Volgens zijn theorie is de mens een onsterfelijk wezen dat diverse levens heeft geleid en onder meer bestaat uit een ziel, genaamd “thetan”. Ongeveer 75 miljoen jaar geleden stond ene Xenu aan het hoofd van de uit 76 planeten bestaande Galactische Federatie. In die Federatie woonden per planeet gemiddeld 178 miljard mensen. De “overbevolking” van die planeten werd opgelost door een volksverhuizing naar de aarde. Daar werd het “bevolkingsoverschot” uitgeroeid in vulkanen door middel van waterstofbommen. Xenu werd daarop door rebellerende officieren uit zijn macht gezet en samen met zijn aanhangers gedeporteerd. De geesten van de gedeporteerden, “de thetanen”, hebben zich vandaag de dag teruggetrokken in onze lichamen en zijn volledig gedegenereerd. Met behulp van peperdure Scientology-cursussen kunnen mensen hun lichaamsthetanen bijbrengen wie ze werkelijk zijn. Mens en thetan kunnen zo gezamenlijk streven naar volmaaktheid en onsterfelijkheid. Of je in dat streven slaagt, is de vraag, maar een “niet tevreden, geld terug”-garantie krijg je er in alle geval niet bij.

“Het interesseert mij niet”

De sekte is voortdurend op zoek naar nieuwe slachtoffers. Onlangs viel de politie nog binnen in het hoofdkwartier van de kerk in Ukkel. Onder het mom van een jobaanbieding had Scientology leden proberen te ronselen.

Antidrugsprogramma’s zijn bij uitstek een manier om kwetsbare mensen aan te spreken. Het Narconon-programma zou dus wel eens een manier kunnen zijn om mensen te ronselen om ze daarna van hun spaarcenten te ontdoen. VB’er Demol vindt dat niet erg: “Ik heb het programma neutraal bekeken en gezien dat het een goed preventieprogramma tegen drugs is. Dat men achteraf mensen aanwerft is mogelijk, maar daar weet ik niets van en dat interesseert mij ook niet.”

The best you can find

Niet iedereen is even enthousiast over Narconon als Demol. Zo besloot de onderwijsinspectie van de staat Californië dat de informatie die via het programma aangereikt wordt aan kinderen en jongeren “accurate en breed geaccepteerde medische en wetenschappelijke informatie niet juist weergeeft. Sommige informatie is misleidend, overdreven of maakt te weinig onderscheid tussen druggebruik en drugsmisbruik.”

Een voorbeeldje: “…’Even coffee can cause some serious problems if someone takes too much of it. In fact enough coffee in a short period of time could potentially kill a person. Now, I’ve never heard of anyone dying from an overdose of Starbucks. But I have heard of people dying from an overdose of caffeine. Usually that’s from taking caffeine in pills. . . . Other drugs do the same thing. Have you ever seen someone go to a party and the first thing they do is drink beer? . . . if he keeps drinking, he could kill himself.'”

Ironie

De ironie van het verhaal is, naast het feit dat Scientology een wereldvermaard verdediger van de free speech is, dat sekteleider Ron Hubbard zelf een regelmatige druggebruiker was. Vandaar allicht zijn vreemde scheppingsverhaal.
Hubbards zoon stelde dat zijn vader regelmatig illegale drugs gebruikte, waaronder amfetamines, barbituraten en hallucinogenen. Hij was een liefhebber van cocaïne, peyote en mescaline. Hubbard zelf schreef in een brief aan één van zijn vrouwen dat hij overleefde op een dieet van drugs en alcohol: “I’m drinking lots of rum and popping pinks and greys.” Schoon volk waarmee het VB zich associeert (en vice versa 😉 )

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: