Geert Lambert


Persbericht: Leterme speelt balletje-balletje met kiezers
mei 9, 2008, 2:38 am
Filed under: Persbericht, staatshervorming | Tags: , ,

De goochelaar van Jeroen BoschVannacht kreeg Yves Leterme weer enig respijt. De vraag blijft echter of hij er iets mee zal aanvangen. De constructies die CD&V-N-VA dezer dagen opzet om zijn tweesporenbeleid rond BHV voort te zetten, worden stilaan ondoorgrondelijk. Hoe langer hoe meer wordt duidelijk dat de flou artistique die dit dossier omhult een doel op zich is. Op het ogenblik dat het zelfs de meest politiek geïnteresseerde kiezer van het kartel zwart voor de ogen wordt, kan Leterme zijn verkiezingsbeloftes immers ongemerkt en ongegeneerd inslikken.

“De spelletjes van Leterme beginnen wat op balletje-balletje te lijken, het spel waarbij een vingervlugge oplichter drie bekers onophoudelijk verschuift, tot niemand nog weet onder welke beker het balletje zit,” stelt senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven) vast: “het kartel CD&V-N-VA schakelt zo snel tussen onderhandelen, stemmen en vertragen dat men er duizelig van wordt.”

Maar niet alleen de agendering en verwijzing naar de Raad van State van BHV wordt gestemd als een dief in de nacht, ook de tweede ronde van de staatshervorming zal – als die er ooit komt – voorgesteld worden op een ogenblik dat zo weinig mogelijk mensen voor hun tv zitten. “In hartje zomer is politiek zowat het laatste waar de gemiddelde Vlaming mee bezig is. Leterme wist bij het prikken van die datum blijkbaar al dat er aan de meet geen prijzen te verdelen zullen zijn.”

Lambert roept Leterme op om eindelijk zijn rol als premier op te nemen en zijn verkiezingsslogan gestand te doen. “Als deze regering zo verder gaat, dan mogen we stilaan beginnen concluderen dat Leterme het slechtste bestuur ooit pleegt. Er is nu bijna een jaar verloren, het wordt tijd dat men eraan begint.”

Leterme moet stoppen met zich te verschuilen achter de bijzonder holle retoriek dat hij “keihard werkt aan goede oplossingen voor de mensen”. Nu hij opnieuw wat tijd gekocht heeft voor zijn regering moet de eerste minister eindelijk beginnen met de inhoudelijke onderhandelingen. Zelf een voorstel op tafel leggen vergt inderdaad enige politieke moed, maar dat behoort tot het takenpakket van een premier: vooruitzien en minstens oplossingen zoeken voor problemen die zich stellen.

“Vannacht kreeg Leterme een verlenging van zijn interimjob tot 15 juli. Deze verlenging kan enkel te danken zijn aan de krapte op de arbeidsmarkt en geenszins aan zijn leiderskwaliteiten. Een vaste benoeming zit er zeker niet in.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: