Geert Lambert


Persbericht: Regering laat NGO’s dure leningen aangaan
mei 30, 2008, 1:28 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht | Tags: , ,

De NGO’s geraken door de kwakkelregering maar moeizaam aan hun werkingsmiddelen. Zij moeten nu al leningen aangaan om hun engagementen na te komen. Er werd door regering en administratie aangekondigd dat de rente op die leningen zou worden vergoed bij de begrotingsopmaak. Dat blijkt nu niet waar te zijn. Vandaag confronteerde de sp.a + VlaamsProgressieven-senaatsfractie de meerderheidspartijen met deze belofte middels een amendement op de programmawet. Tevergeefs.

Door de politieke crisis van de afgelopen maanden liepen enerzijds de goedkeuring van de programma’s van de ngo’s en anderzijds de uitbetaling van hun subsidies behoorlijk wat vertraging op. Hierdoor werden de ngo’s gedwongen om hun subsidies te prefinancieren. Voor velen onder hen zat er niets anders op dan een lening af te sluiten. De interimregering suste hen door te verzekeren dat de rente op de leningen terugbetaald zou worden.

Maar op het moment van de waarheid -bij het opstellen van de begroting en de programmawet- blijkt daar alvast niets van aan. Om de ngo’s van verdere onverdiende financiële problemen te behoeden, dienden Marleen Temmerman (sp.a) en Geert Lambert (VlaamsProgressieven) vandaag in de Senaat een amendement in op de programmawet dat de belofte tot terugbetaling van de rente waarmaakt. Het amendement werd weggestemd door de CD&V, cdh, Open VLD, MR, PS en VB. LDD onthield zich. Het kreeg de steun van Ecolo-Groen!.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: