Geert Lambert


Persbericht: Turtelboom neemt toevlucht tot lapwerk
juli 3, 2008, 1:58 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht | Tags: ,

Senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven) is blij dat de hongerstaking in de Begijnhofkerk voorbij is, maar is tegelijk bezorgd over het beheer van dit dossier. Lambert betreurt dat de regering-Leterme niet tot een structurele oplossing kan komen voor de mensen zonder papieren die al jaren in ons land verblijven: “De enige zekerheid die deze mensen vandaag hebben, is dat zichzelf uithongeren veel punten oplevert in het systeem-Turtelboom.”

Deze regering rijdt duidelijk niet enkel in de communautaire dossiers met de rem op: de partij van de minister van Asiel en Migratie lijkt te veel schrik te hebben om haar minister een beleid te laten uitvoeren. De minister belooft al maanden een omzendbrief om de criteria voor regularisatie te verduidelijken, maar komt er niet toe door de onenigheid binnen de regering. Die regering lijkt het er – althans volgens het regeerakkoord- over eens te zijn dat er een verregaande regularisatieoperatie nodig is en dat ook de economische migratie georganiseerd moet worden. VlaamsProgressieven kan beide zaken volop ondersteunen, maar verzet zich tegen de dwaze koppeling van beide dossiers, die resulteert in een totale blokkering.

Niet alleen minister Turtelboom en de Open VLD dragen hierin een zware verantwoordelijkheid, ook Joëlle Milquet lijkt als minister van Arbeid meer aan de verkiezingscampagne te denken dan aan een constructieve oplossing voor beide dossiers. Daarmee verergert ze de penibele situatie van duizenden wanhopige mensen.

Lambert vreest dat een echte oplossing van het probleem enkel vooruitgeschoven wordt door de voorlopige regularisatie van de hongerstakers. Tegelijk wordt aan een zwakke en wanhopige groep mensen het signaal gegeven dat een hongerstaking loont. VlaamsProgressieven hoopt dan ook dat minister Turtelboom klaar geraakt met haar omzendbrief vooraleer de volgende groep mensen zonder papieren zijn toevlucht neemt tot dit middel.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: