Geert Lambert


Persbericht: Belgen betrokken bij fraude Liechtenstein
juli 4, 2008, 8:22 am
Filed under: Persbericht | Tags:

Er zijn wel degelijk Belgen betrokken bij de Liechtensteinse fraudezaak. Dat antwoordde minister van Financiën Didier Reynders op een parlementaire vraag van senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven). De BBI onderzoekt nu welke Belgische belastingplichtigen binnenkort een extra aanslag mogen verwachten.

Het schandaal brak in februari uit nadat de Duitse fiscus een cd-rom in handen kreeg met de namen van klanten van de Liechtensteinse bank LGT. Daar konden onbekende of niet aan personen gelinkte stichtingen een rekening openen. Zo slaagde men erin de Europese belastingsystemen, die op elkaar zijn afgestemd dankzij de Europese Spaarrichtlijn, te ontwijken via constructies in de stadstaat. Onder meer de topman van de Deutsche Post maakte gebruik van het systeem en moest ontslag nemen nadat bleek dat hij naar schatting een miljoen euro naar een Liechtensteinse stichting had weggesluisd.

Tot nu toe verklaarde minister Reynders dat hij niet over informatie beschikte waaruit blijkt dat ook Belgen betrokken zijn bij de fraude. Op vraag van Geert Lambert beloofde hij in februari zijn Duitse collega aan te spreken om inzage te krijgen in de lijsten op de bewuste cd-rom.

Nu blijkt, na een nieuwe parlementaire vraag van Lambert, dat de BBI vorige week een bundel informatie ontvangen heeft van de Duitse Bundeszentralamt für Steuern. Momenteel onderzoekt de BBI de informatie.

Reynders kon nog niet zeggen hoeveel Belgen betrokken zijn bij de fraude. Geert Lambert hoopt dat de minister hem nog voor het parlementaire reces meer duidelijkheid kan verschaffen.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: