Geert Lambert


Opgelet! Leterme II in de maak
juli 16, 2008, 6:56 pm
Filed under: Kwakkelregering | Tags: , ,

“Au secours! Il pourrait encore revenir”, zo kopt vandaag La Dernière Heure. Men had er beter van gemaakt: ‘ze hebben al beslist om door te gaan, maar niemand mag het weten’. Waar Yves de Martelaar eigenlijk al lang beslist had om tot 2011 verder te regeren en dus bereid was alles toe te geven, wil hij alleen nog de schijn wat ophouden. De mensen bedriegen, dat mag blijkbaar. Alleen mag niemand het door hebben! Kiezersbedrog, het is een woord dat uitgevonden is voor tsjevenstreken.

En dat men eigenlijk verder wil gaan met deze kwakkelregering bleek vandaag ook nog maar eens in de Senaat. Een oneervol compromis om de strenge wapenwet af te zwakken, zou en moest gestemd geraken. Zelfs in volle crisis, zelfs als er geen echte regering is, moest iets dat eigenlijk enkel door PS en MR gewenst is op de meest onheuse manier door het parlement geraken. Bizar! Voor CD&V, die toch niet ongevoelig moet zijn voor PaxChristi-kritiek, zou de huidige crisis toch een mooi voorwendsel kunnen zijn om de afhandeling van deze wetswijziging even uit te stellen. Al was het maar omdat men dan nog wat kleingeld op zak zou houden om straks een ander compromisje te kopen. Als je op de vooravond staat van nieuwe regeringsonderhandelingen (en dat zou toch zo moeten zijn in de huidige crisis) kan het toch geen kwaad om wat pasmunt op zak te houden. Maar neen: geef maar vlug je “wapens” uit handen, denken ze blijkbaar bij CD&V.

Of hoe het in kleine zaken duidelijk wordt dat men eigenlijk al lang beslist heeft: nog even de mensen bedriegen en de indruk geven dat we het menen, maar we blijven gewoon lekker lang aan de macht. En als dat nu nog eens was om zaken te beslissen, maar neen, zelfs daar slagen ze niet in. Tsjetsjevië ten top.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: