Geert Lambert


Persbericht: Wapenwet op een diefje goedgekeurd in senaatscommissie-Justitie
juli 16, 2008, 6:50 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht, Senaat | Tags:

De versoepeling van de wapenwet is deze middag op een diefje goedgekeurd in de commissie-Justitie van de Senaat. “Er is in volle regeringscrisis toch één groep waar de meerderheid goed voor blijft zorgen, en dat is de wapenlobby”, reageert senator Geert Lambert.

Het was al een huzarenstukje van de meerderheid dat het wetsontwerp gisteren op de agenda van de commissie terechtkwam. De tekst is pas donderdagavond gestemd in de Kamer, en breekt daarmee ongetwijfeld het snelheidsrecord evoceren. Geert Lambert slaagde erin om de stemming gisteren uit te laten stellen, en was van plan om vandaag nog uitgebreid tussen te komen om te trachten enkele zaken uit de wet te laten schrappen. Zo is het onbegrijpelijk dat mensen die een wapen erven, dat zomaar in hun nachtkastje kunnen leggen zonder het eerst onklaar te laten maken.

Vanmiddag schorste commissievoorzitter en zelfverklaard pacifist Patrick Vankrunkelsven de zitting om 13u40 en kondigde aan dat er om 14u15 verder gegaan zou worden met de debatten. Toen Lambert de zaal om 14u16 binnenkwam, bleek de tekst al gestemd, in afwezigheid van de oppositie, de vertegenwoordiger van de regering en het secretariaat van de commissie. Het had de meerderheid kennelijk maar vijf seconden politieke moed gekost om de strenge wapenwet terug te schroeven.

“Los van het feit dat deze manier van werken weinig hoffelijk en in strijd met alle gebruiken is, toont deze gang van zaken wel iets aan”, merkt Lambert op. “Blijkbaar dient de CD&V liever de wapenlobby dan Pax Christi, en wat misschien nog opmerkelijker is: blijkbaar heeft deze meerderheid al een akkoord om samen verder te gaan. Ik kan mij niet voorstellen dat de partij anders bereid zou zijn om een voorstel dat er gekomen is op vraag van de Waalse wapenlobby zo snel door het parlement te jagen.”

De reactie van CD&V-senator Pol Van Den Driessche, die de hele gang van zaken nogal hilarisch vond, vindt Lambert smakeloos: “De man die op zijn eentje verantwoordelijk is voor de heiligverklaring van pater Damiaan vindt tweetalige parkeerbonnen blijkbaar maatschappelijk belangrijker dan wapens uit de samenleving te houden. Het is nu enkel wachten tot het volgende slachtoffer valt. Dan zullen we zien of de CD&V het versoepelen van de wapenwet nog steeds hilarisch vindt.”

Advertenties

3 reacties so far
Plaats een reactie

ondanks een strenge wapenwet=

Elke vier minuten iemand neergestoken in Engeland
In Groot-Brittannië wordt met afgrijzen gereageerd op nieuwe misdaadcijfers die vandaag werden bekendgemaakt. Zo blijkt dat in Engeland en Wales vorig jaar meer dan 22.000 keer iemand neergestoken werd. Omgerekend elke vier minuten. Hoofdstad Londen nam 7.000 van die steekpartijen voor haar rekening.

Vuurwapens
Het aantal misdaden met vuurwapens nam twee procent toe: er waren er 9.803 in 2007. Het aantal moorden steeg met 3 procent. Misdaad in verband met drugs steeg 18 procent in die periode.

Er is de jongste tijd heel wat te doen over straatgeweld en moorden door en op tieners in Groot-Brittannië. De overheid heeft maatregelen aangekondigd. Home secretary Jacqui Smith wil bijvoorbeeld een politiehervorming doorvoeren. (mvl)

Bron http://www.hln.be

Reactie door Jeff Cooper

Ha de Jeff! Zou het kunnen dat je langs deze blog gesurft komt via een Vlaams Belang-blog? Deze misschien: http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2008/07/strengere-wapenwet-stijgende.html ? (Lees misschien ook eens de interessante theorie over de übermensch (getagd als ‘wetenschap’:-)op dezelfde site: http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2008/07/toen-rassen-nog-niet-zogenaamd-waren.html ,dan weet je meteen welk vlees we in de kuip hebben. Geef zo’n mensen alsjeblieft geen vuurwapens, daar komen accidenten van!!!)

On topic: heb ik een mes nodig om mijn biefstuk te snijden? Tuurlijk. Heb jij een pistool nodig om je biefstuk te snijden? Waarom moet je er dan één in de keukenlade liggen hebben?

Heeft er trouwens ooit iemand beweerd dat we de misdaadcijfers zullen terugdringen door het wapenbezit terug te schroeven? Dat is goochelen met statistieken op z’n VB’s. De enige statistieken die wel iets zeggen over wapenbezit, zijn de cijfers over ongelukken en misdaden met vuurwapens. Statistieken over wapenbezit naast statistieken over drugsmisdaden leggen is pure kwatsch.

Wat de steek- en schietpartijen in het VK betreft: de meeste vinden hun oorsprong in een achterlijke territoriumstrijd tussen verschillende bevolkingsgroepen. Veel jonge gastjes kopen of huren hun wapens van overblijfselen van de IRA. Conclusie: extremisme is nergens goed voor.

Reactie door P-J

@P-J

Ik heb met die blog helemaal niets te maken, en wens daar dan ook niet aan gelinkt te worden. Blogs interesseren mij eigenlijk niet, ik kom hier zoals hierboven vermeld via hln.be.

Verder ben ik zeer verheugd dat vandaag na twee jaar chaos, het verstand zegeviert en het geklungel van de vorige regering betreffende de emotionele wapenwet wordt rechtgezet, gedragen door een zeer ruime meerderheid.

Nog een prettige dag verder.

Reactie door Jeff Cooper
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: