Geert Lambert


Persbericht: Tsjevenstreken besmetten Laken
juli 18, 2008, 12:56 am
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht, staatshervorming | Tags: , ,

Wat de laatste dagen steeds duidelijker werd, staat nu vast: de regering-Leterme gaat over tot de orde van de dag, zonder staatshervorming, zonder garanties op een staatshervorming, zonder verklaring in het parlement over een staatshervorming. CD&V-voorzitter Marianne Thyssen is verheugd met het nieuws. Laken komt volgens haar tegemoet aan de essentiële CD&V-eis ‘dat een communautaire dialoog pas wordt opgestart als er eerst garanties zijn’. “Ik had nochtans begrepen dat de CD&V pas in een regering zou stappen na garanties op een staatshervorming”, reageert senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven). “Dit is de overtreffende trap van kiezersbedrog, zo grof dat zelfs de CD&V er niet mee zal wegkomen.”

De regering heeft alweer een deadline geannuleerd door een nieuwe te maken. Veel hoop op goed bestuur in de komende weken is er dus niet. Nadat deze meerderheid het land al meer dan een jaar gegijzeld hield, en helemaal niets besliste – behalve het uitsturen van troepen naar Afghanistan en de versoepeling van de wapenwet -, gaat Leterme I na deze drôle de crise gewoon verder, nog steeds als regering van lopende zaken. Het enige waar de leiding van het land zich tot nu toe mee bezig hield – agenda’s zoeken om op zoek te gaan naar garanties voor een staatshervorming – besteedt ze nu uit aan externen. “Het is geen wonder dat de budgetten voor externe consultants onder Leterme door het dak gingen”, merkt Lambert op.

Hij vraagt dat Leterme zijn beloofde verklaring alsnog komt afleggen in het parlement, en er het vertrouwen vraagt: “Gewoon opnieuw zijn intrek nemen in de 16 alsof er niets gebeurd is, is geen optie. Alle leden van de meerderheidsfracties in de Kamer zullen kleur moeten bekennen, en afwegen of het scenario dat nu voorligt overeenkomt met wat altijd aan hun kiezers is beloofd, zelfs tot luttele dagen geleden.”

Lambert stelt ten slotte vast dat de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap nog niet voor deze zomer zal zijn. “Dat is jammer, ik denk dat de deelstaten vandaag volwassen genoeg zijn om zelf hun toekomst uit te stippelen.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: