Geert Lambert


Charlatans in de Politiek
juli 23, 2008, 4:57 pm
Filed under: Kwakkelregering, Senaat | Tags: , , , ,

Wat moest gebeuren, gebeurde: de meerderheid (en we kunnen dus zeggen dat deze er nog steeds is, inclusief N-VA) keurde een “eenvoudige motie” goed. Hiermee beslist men gewoon over te gaan tot de orde van de dag. De Franstaligen moeten dus echt nog niet vrezen voor het einde van België, de CD&V waakt wel.

Men organiseert een minicrisis om ze vervolgens opnieuw via de achterdeur op te lossen. Van de CD&V zijn we wel wat gewoon van toen ze nog gewoon CVP waren, van de N-VA beginnen we het ook stilaan gewoon te worden. Ze stelden het nieuwe ultimatum op 1 augustus… wetend dat het moeilijk zal zijn om de Kamer dan terug te laten bijeenkomen. Da’s makkelijk: dreigen met een tegenstem als je weet dat er geeneens gestemd zal worden. Na bijna 25 jaar politiek blijf ik bijleren. Jammer dat men daarvoor een land een jaar lang gijzelt.

En ondertussen loopt België zijn gouden aandeel mis in SUEZ en onderneemt Gérard Mestrallet zelfs zonder meer een arrogante poging om in het dossier van de gasterminal van Zeebrugge te tonen dat hij de echte baas van de NV België geworden is. Niet zo verwonderlijk als de regering SUEZ gewoon beleefd vraagt om het begrotingstekort op te vullen. Misschien zou ik beter wat aandelen SUEZ kopen en mij moeien op een Algemene Vergadering van hen, blijkbaar kun je daar meer mee bereiken dan verkozen te geraken in de Senaat. Want de Senaat, tja, die vond het zelfs niet nodig om nog bijeen te komen over de huidige crisette in de Wetstraat. En toch mogen we blij zijn dat de Senaat nog bestaat, want waar zouden onze drie communautaire onderhandelaars anders bijeenkomen?

Gelukkig zijn er nog Gentse Feesten. Daar kon ik me tenminste nog eens goed amuseren op de “Flashmarkt” aan de Charlatan. Hoe komt het toch dat die naam me terug aan de politiek doet denken???

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: