Geert Lambert


Belgisch aanbod arbeidskaarten veel te laag
juli 28, 2008, 3:11 pm
Filed under: Buitenland, Kwakkelregering, Persbericht | Tags: ,

Tijdens de Doha-vrijhandelsbesprekingen in Geneve zou België slechts 2.000 arbeidskaarten voor de dienstensector hebben aangeboden. Waar de EU 80.000 arbeidsplaatsen voor niet EU-burgers wilde openstellen, blijkt ons land daar slechts 1/40ste van te willen opnemen. “Dit is bijzonder laag als we weten dat arbeidsmigratie noodzakelijk zal zijn om onze economie op peil te houden”, zegt senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven).

Lambert wijst erop dat er in het regeerakkoord van Leterme I nochtans duidelijke bepalingen stonden rond economische migratie. “Het is echter niet verwonderlijk dat deze regering er ook hier niet in slaagt om echte beslissingen te nemen”, aldus Lambert. “Op de laatste ministerraad kon geen standpunt bepaald worden inzake de regularisatiecriteria en ook in het debat over de terugkeerrichtlijn van de EU bleef ons landje zonder standpunt.”

Voor senator Lambert zijn dit stuk voor stuk gemiste kansen. Migratie is immers één van de belangrijkste thema’s van dit moment. Een correct beleid op dat vlak moet ervoor zorgen dat zowel het economisch als sociaal model van Europa en België overeind kan blijven. Vandaag nalaten beslissingen te nemen die onze grenzen ook op het vlak van economische migratie opener maken, zal binnen enkele jaren zwaar betaald worden. Blijkbaar ontgaat ook dat deze regering Leterme I bis. “Die toont daarmee nog maar eens aan eigenlijk geen enkel concreet regeerproject te hebben”, besluit Geert Lambert.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: