Geert Lambert


Persbericht: Luchtvaartsector niet steeds prijstransparant
augustus 20, 2008, 3:01 pm
Filed under: Persbericht | Tags:

De directie Controle en Bemiddeling heeft in het kader van een algemeen onderzoek vijftien Belgische dienstverstrekkers in de luchtvaartsector betrapt die de economische reglementering (misleidende reclame, ontbreken totaalprijs, onrechtmatige bedingen) niet naleefden. In negen gevallen betrof het een probleem van prijstransparantie. Dat blijkt uit het antwoord van minister van energie Paul Magnette op een schriftelijke vraag van Geert Lambert (VlaamsProgressieven).

In zijn vraagstelling kaartte Lambert het probleem aan dat diverse luchtvaartmaatschappijen de wettelijke verplichting om de volledige prijs van vliegtuigtickets te afficheren niet naleven en misleidende tarieven bekendmaken waarin taksen, lasten en kosten niet vervat zijn. Volgens Magnette hebben vijf van de negen betrokkenen zich ondertussen in regel gesteld. “Het onderzoek tegen de vier anderen die dit niet deden zal worden afgesloten met een proces-verbaal”.

Magnette wijst erop dat het Belgisch recht op grond van internationale regels niet steeds van toepassing is op buitenlandse maatschappijen. Dit probleem wordt op Europees niveau opgelost vermits het EU-parlement een verordening heeft gestemd dat onder meer de tariefdoorzichtigheid wil versterken. Het verplicht luchtvaartmaatschappijen om steeds alle kosten en taksen op te nemen in de prijsaanduiding van vliegtuigtickets.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: