Geert Lambert


Persbericht: Geert Lambert vraagt samenroeping commissie Institutionele Zaken
september 5, 2008, 5:14 pm
Filed under: Persbericht, Senaat, staatshervorming | Tags:

Na de duidelijke stellingname van de Vlaamse regering over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde vraagt senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven) de samenkomst van de senaatscommissie Institutionele Zaken: “Nu onderhandelingen uitgesloten worden houdt niets ons nog tegen om het belangenconflict meteen af te handelen.”

Het afgelopen jaar werd er na de stemming in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken tot twee maal toe een belangenconflict ingediend. De meerderheidspartijen namen – ondanks de stoere taal – ruimschoots de tijd om de belangenconflicten af te handelen. Hoewel het tweede belangenconflict al voor het reces geregeld had kunnen zijn, verkoos de meerderheid om de behandeling enkele maanden stop te zetten.

Na dat vertragingsmanoeuvre komen dezelfde partijen alweer stoere taal verkondigen. Via hun vertegenwoordigers in de Vlaamse regering stellen ze dat er over BHV niet verder kan onderhandeld worden. Lambert hoopt dat de Vlaamse meerderheidspartijen nu eindelijk handelen naar hun woorden. Hij vraagt dan ook de onmiddellijke samenroeping van de Commissie Institutionele Zaken om onverwijld komaf te maken met het belangenconflict en de parlementaire behandeling van BHV af te ronden.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: