Geert Lambert


Persbericht: Geert Lambert wil betere samenwerking tussen parket en belastinginspectie
september 9, 2008, 1:02 pm
Filed under: Persbericht | Tags: ,

Senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven) vraagt dat de regering eindelijk werk maakt van een betere samenwerking tussen Parket en Belastingdiensten. Door het Charter van de Belastingplichtige mogen belastingambtenaren immers niet meewerken aan een gerechtelijk onderzoek rond belastingfraude.

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar Belgen die via een rekening in Liechtenstein aan belastingfraude deden. De BBI kreeg daarover informatie van de Duitse belastinginspectie, maar mocht die informatie niet doorgeven aan het parket. Het parket kreeg pas lucht van de zaak na parlementaire vragen van Geert Lambert aan minister Reynders. Daarop besliste het parket om de bevoegde belastingsambtenaren te verhoren als getuige.

Het hoeft geen betoog dat die manier van werken niet optimaal is. Door het Charter van de Belastingplichtige belandt veel nuttige informatie niet of te laat bij het gerecht. Sinds de jaren ’90 vatten verschillende regeringen al het plan op om de samenwerking tussen gerecht en belastinginspectie beter te laten verlopen, maar tot op heden is de situatie nog niet verbeterd. Geert Lambert vraagt minister Reynders en staatssecretaris Devlies dan ook om eindelijk werk te maken van een wijziging van het Charter van de Belastingplichtige, zonder evenwel de geldigheid van de bewijslast in fraudezaken in gevaar te brengen.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: