Geert Lambert


De Crem vond dat het leger niet mag ingezet worden voor electorale doeleinden… in 2007
september 24, 2008, 4:41 pm
Filed under: defensie | Tags:

Vorig weekend ging in Aalter de kermis van start. Een kermis zoals er in heel Vlaanderen plaatsvinden, met een fanfare, een kermiskoers, vuurwerk en een stoet met hoogwaardigheidsbekleders. Nieuw is dat de opendeurdag van de brandweer dit jaar ondersteund werd door het leger. Voor de gelegenheid kwam er ook een Seaking overvliegen, en waren er plannen voor een fly-by van een F-16. Minister van Defensie De Crem trekt alle registers open om van Aalter het nieuwe Nijvel te maken. En dat voor iemand die tot voor kort verklaarde dat de strijdkrachten geen humanitair agentschap, laat staan een propagandamachine mag zijn.

  • Uit Gazet van Antwerpen van 30 maart 2007:

“Het leger is een reclamemachine”

CD&V-Kamerfractieleider Pieter De Crem beschuldigt defensieminister André Flahaut ervan het leger te misbruiken als persoonlijke reclamemachine.

De Crem ontdekte dat de volgende twee maanden in Waals-Brabant een reeks activiteiten is gepland “die uitstekend passen in de persoonlijke verkiezingscampagne van Flahaut, maar die worden betaald door het leger”. Het gaat om de start van een cyclocross op 15 april, een activiteit van de Meteo Wing in Bevekom, de organisatie van de Wisselbeker André Flahaut in Nijvel op 25 mei en de organisatie van een tentoonstelling over fregatten tussen 7 en 9 juni in Nijvel. Nijvel is de thuisbasis van de PS-minister.

“U misbruikt het leger voor verkiezingspropaganda en voor uw eigen electoraal resultaat”, wierp De Crem de minister voor de voeten. Aangezien de evenementen worden gefinancierd door de krijgsmacht, vallen ze volgens de CD&V’er onder de noemer ‘uitgaven door derden’ en moeten ze worden aangerekend als verkiezingsuitgaven.

Flahaut wuifde de CD&V-kritiek weg. “Alleen al het feit dat ik besta op Defensie, zorgt ervoor dat De Crem niet kan slapen”, luidde het laconiek.

  • Uit Het Laatste Nieuws van 20 september 2008:

«Kermis was nooit zo groot»
bomvol programma voor twee weekends feest
aalter
Dit en volgend weekend, viert Aalter kermis en na een jaar zonder koers in het centrum, is de vertrouwde wielerwedstrijd terug. Nog een reden om te vieren: bij de nakermis van zondag 28 september komen ministers Hilde Crevits en Pieter De Crem het nieuwe kruispunt Knokkeweg openen.
joeri seymortier
De kermisaffiche is nooit zo goed gevuld geweest als bij deze editie. Er zijn dan ook enkele nieuwigheden te bespeuren.
«Op de nakermis van 28 september hebben we eindelijk weer een wielerwedstrijd in het centrum van Aalter», zegt schepen van Feestelijkheden Dirk De Smul. «Veertig jaar lang hadden we een rit voor beroepsrenners in Aalter, maar daar zijn we in 2005 mee gestopt door een gebrek aan interesse en een te dure affiche. Met de koers van Over ‘d Yzers hielden we in 2006 op, waardoor we vorig jaar geen enkele wielerwedstrijd hadden in Aalter-centrum. Maar nu organiseren we opnieuw een wedstrijd voor nieuwelingen. Naast alle deelgemeenten heeft nu ook het centrum van Aalter weer haar eigen koers.»
De kermis wordt vandaag officieel geopend om 19 uur door de fanfare Eendracht Aalter. Zondag houdt de brandweer opendeurdag, met steun van Defensie. Er is ook een demostand van de militaire politie, een oefenstand van de marine, een militaire ziekenwagen en er komt een Seaking en een F-16 overvliegen. Op woensdag 24 september wordt in Aalter de jaarmarkt gehouden.
Fietstrial
Op vrijdag 26 september vanaf 19 uur organiseren Chapiteau en De Genieter op de Markt een demonstratie fietstrial met de wereldkampioenen, de broers Belaey. Op zaterdag 27 september is er in de Chapiteau een Vlaamse ambianceavond. De brandweer houdt die avond een eetfestijn.
Bij de nakermis van zondag 28 september staat de opening van de nieuwe rotonde en het wielrennen centraal. Om 13.30 uur start de parochianenkoers voor niet-geoefenden en een uur later is het de beurt aan de getrainde Aalternaren. Om 16 uur starten de nieuwelingen voor een wedstrijd van 12 ronden van telkens 5,5 kilometer. Chris Clark mag om 17.30 uur een thuismatch spelen en zingt vanop de kiosk zijn grootste hits.
Rotonde
Nadien trekt de stoet tegen 18.45 uur naar de rotonde waar enkele hoogwaardigheidsbekleders het nieuwe kruispunt openen. Om 19.30 uur wordt op de terreinen van Sint-Jozef een gratis receptie aangeboden aan alle inwoners van de gemeente. Na een uurtje trekt iedereen naar de Markt om daar tegen 21 uur te genieten van het vuurwerk. Meer info: http://www.aalter.be.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: