Geert Lambert


Persbericht: De Crem gebruikt Defensie als kermisattractie in Aalter
september 25, 2008, 1:15 pm
Filed under: defensie, Persbericht | Tags:

Na premier Leterme, die er dan toch geen graten in ziet om voort te gaan met een regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant, is er alweer een CD&V-minister die als regeringslid doet wat hij als oppositielid altijd verketterde. Vorige zondag konden bezoekers van de kermis in Aalter genieten van enkele extra attracties: een demostand van de militaire politie, een oefenstand van de marine, een militaire ziekenwagen en een Seaking. De Crem plande ook een fly-by van een F-16 boven zijn dorp.

Tijdens de vorige legislatuur was De Crem de vurigste tegenstander van Defensieminister Flahaut. De Crem hekelde onder meer het feit dat Flahaut het leger inzette als propagandamachine, en dat Defensie opvallend vaak PR-opdrachten uitvoerde in Nijvel, de thuisbasis van Flahaut. De Crem was daar zelfs zo verbolgen over dat hij er naar eigen zeggen voor ging zorgen dat Flahaut nooit nog minister zou worden.

Vandaag is De Crem blijkbaar van plan om van Aalter het nieuwe Nijvel te maken. Zo kreeg de brandweer voor zijn jaarlijkse opendeurdag onverwacht versterking van het leger en werd het traditionele schietkraam op Aalter kermis aangevuld met een oefenstand van de marine.

Senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven), die tijdens de vorige legislatuur tegenover De Crem in de Kamer zat, kan het nauwelijks geloven: “Wat is er gebeurd met de De Crem die briesend het ontslag van Flahaut vroeg als Defensie weer eens in Nijvel gepasseerd was? Heeft de CD&V alweer te maken met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis in zijn rangen? Het laatste restje politiek fatsoen in deze regering moet er blijkbaar echt aan geloven.”

Lambert zal De Crem vragen hoeveel de deelname aan de kermis van Aalter Defensie gekost heeft en of hij van plan is om van het leger een kermisattractie te maken. “Gelukkig is zelfrespect in de regering-Leterme geen vereiste om aan te blijven als minister, anders mocht De Crem – net zoals zijn collega Dewael beter zou doen – ook zijn koffers gaan pakken”, besluit Lambert.

Advertenties

5 reacties so far
Plaats een reactie

Wat een onzin staat hier toch!

Ik ben niet zo’n favoriet van De Crem als persoon (hij straalt nu eenmaal niet zo’n grote sympathie uit), doch over zijn competenties en correctheid is er niet de minste discussie!

Het is een man met een ongelooflijke inzet, die steeds alle partijen op een faire manier behandeld.

En om hem nu gaan vergelijken met Flahault… meneer Lambert, alsjeblief.. dergelijke vergelijking geloof je toch zelf niet?

Reactie door wim

Ben absoluut géén fan van De Crem en het is dan ook niet mijn bedoeling om hier zijn verdediging te voeren. Toch wil ik het volgende kwijt:

Blijkbaar bent u niet op de hoogte van het feit dat defensie sinds lang aanwezig is op kermissen en opendeurdagen allerhande. Aalter is dan ook géén uitzondering geweest.
U wil weten hoeveel de kostprijs is geweest van deze legerbijdrage op de kermis van Aalter ?
Wel, ik wil graag het volgende weten:
Vind u dat Aalter niet mag rekenen op een bijdrage van het leger omdat toevallig de minister van defensie Pieter De Crem van Aalter is ?

Alle gekheid op ’n stokje nu. Als u toch graag media aandacht wil, waarom dan geen ernstiger zaken aan het licht brengen ?

Reactie door Stijn

Beste,

Ik vind het niet meer dan normaal dat Pieter De Crem wordt gewezen op zijn inconsequent gedrag. Hoeveel keren heeft De Crem Flahaut verweten dat hij allerlei legeractiviteiten liet doorgaan in zijn provincie? Hoeveel keren vond De Crem dit ,,not done” en schreeuwde hij overal dat Flahaut nooit nog minister zou worden ?

Overigens denk ik niet dat alle gemeenten waar vorig weekend legerpersoneel wat show kwam verkopen, konden rekenen op ondersteuning vanuit de lucht.

Er zijn inderdaad veel belangrijker zaken dan wat legermaterieel in Aalter, maar als De Crem het nodig vond om de splinter te zien in andermans oog, dan moet hij niet verbaasd zijn als Geert Lambert hem erop wijst dat er een balk zit in zijn eigen ogen.

Tot slot verdient het aanbeveling om zich te buigen over de vraag waarom De Crem zijn eerste schepen, die maar wat graag plaatsvervangend burgemeester was geworden (maar dat mandaat moest afstaan aan de tweede schepen), halftijds werkzaam is op het kabinet van De Crem ? Zou het kunnen omdat de eerste schepen (met alle respect: een A3-metaalbewerker) op die manier een bijkomende vergoeding kan krijgen die de gemiste burgemeesterwedde wat kan compenseren ? Met andere woorden, de federale belastingsbetaler betaalt zodat De Crems zijn opvolgingsproblemen in Aalter kan oplossen. Hoe kwaad zou De Crem zijn geweest mocht Flahaut dat hebben gedaan ?

Reactie door Joost Sturtewagen

Wim, met alle respect maar iemand die van De Crem beweert dat hij correct is en alle partijen op een faire manier behandelt – geloof me vrij – kent hem niet.

En persoonlijk zou ik vééél liever hebben dat de F16’s boven Aalter vliegen dan boven Kabul of Kandahar. Maar als je tot voor enkele maanden moord en brand schreeuwde omdat die F16’s en ander legermaterieel te vaak in Nijvel en omstreken werden ingezet, hoeft het toch niemand te verbazen dat daar eens aan herinnerd wordt?

Ik verwacht van een minister dat hij getuigt van politiek fatsoen. De Crem doet dit allerminst.

Reactie door Mie Van den Kerchove, Aalter

Gelieve hieronder de persmededeling te vinden die de vzw UBFAR maakte in deze zaak.
Documenten ter staving werden aan onze Juridisch adviseur overgemaakt en vandaag nog naar de Heer Lambert. Voor ons gaat het dus niet enkel over Aalter maar ook over de wurggreep die Crembo meent te moeten voeren bij verschillende verenigingen.
Vriendelijke groeten,
De vzw UBFAR.

PERSMEDEDELING VAN DE VZW UBFAR , Brugge.

Brugge , 27/09/2008

Mijnheer de Minister , Slaap zacht!!!! Wat kunnen jou die hondenlevens een moer schelen.

” TWEEDUIZEND TWEEHONDERD EN VEERTIG EUROS !!! ( 2240,00 € )
Dat is naar beneden afgerond het bedrag dat de VZW United Bikers For Animal Rights niet kan verdelen aan de vzw’s die zich inzetten tegen dierenleed.
Dat is ongeveer een 220 honden die van een gewisse dood kunnen gered worden.
De reden? De nieuwe baas op Defensie heeft zich voorgenomen om absoluut zoveel mogelijk ideeën en initiatieven van zijn aartsvijand en voorganger André Flahaut te veranderen. Niet omdat Mr DE CREM het project Steun aan Derden niet genegen is, nee gewoon omdat het van Flahaut is.
Het kan ons geen zier meer schelen dat de regering een absoluut gek figuur slaat met hun zoveelste start van de dialoog.
Mocht een doorsnee burger zo presteren op zijn werk, dan had hij al lang zijn ontslag ZONDER vette premie dit terzijde.
Maar terwijl Leterme en co maar wat aanmodderen slaat DE CREM wild om zich heen, nog erger dan toen hij in de oppositie zat. ( zie you tube, je komt niet meer bij )
Door ondermeer de afschaffing en/of reorganisatie van de steun aan derden EN met de ( vermoedelijk ) hypocriete leugen dat er privé bedrijven zijn die defensie beschuldigen van concurrentievervalsing, zijn tientallen verenigingen dit jaar afgesloten geweest van de reeds gewoon geworden steun van Defensie. Dit betekent voor veel verenigingen een serieuze hap uit het budget.
Ik maak me sterk om mijn ingehouden woede te vermannen ( als ik even zijn woorden mag gebruiken ) maar in de krant van Donderdag en Vrijdag laatsleden vonden wij de artikels die ik in bijlage voeg aan huidige mededeling.
Met veel onbegrip las ik samen met zovelen dat de kermis in de gemeente AALTER werd opgesmukt door , jawel DEFENSIE……
Als volwassen mensen kunnen wij nu nog aannemen dat de nieuwe baas op Defensie wil besparen. We kunnen nog aannemen dat de nieuwe baas een beetje geschiedenis van zijn voorganger en aartsvijand wil zien verdwijnen.
En zelfs al zijn de genomen maatregelen nog nodig, de manier waarop één en ander is gebeurd tart alle verbeelding.
In het kort : na drie positieve samenwerkingen met Defensie richten wij op 27/10/2007 onze aanvraag in voor het evenement in augustus 2008, dus ruim op voorhand zoals aanbevolen dooe een brave medewerker op Steun voor Derden.
Op 14/05/2008 , dus ZEVEN maanden na onze aanvraag krijgen we in een kort briefje het oordeel : dit jaar geen steun van Defensie. Reden : diverse rechtszaken zouden lopende zijn tegen defensie voor concurrentievervalsing.
In die zevenmaanden zijn er verschillende zaken besproken met de verantwoordelijken van Defensie, de aanwezigheid van een demo stand van het leger was rond, de mensen van de P.A. hadden al 3 maal een plaats bezoek gebracht aan de locatie, de warme maaltijden voor de militairen waren besteld, dus in feite was alles klaar. Ondertussen hadden we wel al verschillende malen gevraagd om het definitieve antwoord te krijgen. Gezien dat steeds maar werd verschoven en gezien de voorbereidende werken in deze , hebben wij het logo van Defensie op onze afficehs gezet en op onze website.
Ook in onze nieuwsbrief en in het ledenboekje werd het logo behouden.
En dan , met één pennetrek : niets meer.
Wij staan in deze zeker niet alleen. Meerder verenigingen zitten in hetzelfde geval. Meerder verenigingen gaan deze steun enorm gemist hebben. En de soldaten die normaal heel graag kwamen helpen? Die gaan voor de zoveelste keer zich zitten vervelen in de kazerne.
Ons stoort het niet dat er met nieuwe bazen ook nieuwe wetten komen. Ons stoort het wel dat deze nieuwe wetten meer bedoeld zijn om zijn aartsvijand in discrediet te brengen. Ons stoort het ook dat je als vzw bijna 8 maand alleen maar positieve signalen krijgt naar die medewerking toe.
Maar wat ons vooral stoort : dat is dat Mijnheer de Burgmeester, Mijnheer de MInister ( heeft hij niet zeer luid staan roepen in het parlement voor décumul, ach, vergeten zeker ??? ) met het geld van de belastingbetaler in zijn eigen gemeente Defensie laat opdraven als zijn eigen makke schoothondjes. Hier is zelfs geen sprake van een orginazatie voor een goed doel , hier gaat het om een jaarlijks kermis, een boereleute feest waar de meesten zich zullen hebben afgevraagd wat dat militair vertoon hier op een kermis doet. En dan de uitvlucht dat de Seaking ” toch op de terugweg was “. HAd Flahaut dat gezegd Mijnheer De CRem , dan hing u aan het plafond in de Kamer.
Eens kijken hoe hij nu reageert. Waar wij voorheen onze ” kritiek ” nogal luchtig en ludiek in onze nieuwsbrieven hebben verwoord, op heden gaan wij iets verder. Dit wordt zeker vervolgd. Ik denk dat de CD & V dergelijke fratsen niet nodig heeft op dit moment. Tenzij ze Rambo-suicide neigingen hebben, dan zijn ze goed bezig. ”

Dames en Heren van de Pers, Dit is wraakroepend. Dit is tegen alle norman van respect tegenover de belastingbetaler in.
Ik mag dan ook hopen dat u op gepaste wijze reageert.

VOOR DE VRT REDACTIE : Kan u dit doorgen aan VOLT aub? Waarvoor dank.

Met vriendelijke groeten,

Filip Millecam
P.R.verantwoordelijke
vzw UBFAR
http://www.ubfar.be

Reactie door Filip Millecam
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: