Geert Lambert


Persbericht: CD&V stelt behandeling B-H-V alweer uit
oktober 23, 2008, 1:13 pm
Filed under: Persbericht, staatshervorming | Tags:

Hoewel de CD&V haar kiezers al maandenlang voorhoudt dat ze de kiesomschrijving B-H-V via parlementaire weg zal splitsen, verhindert ze vandaag andermaal de voortzetting van deze procedure. Niemand minder dan senator Hugo Vandenberghe, die zich te pas en te onpas als verdediger van de parlementaire democratie opwerpt, stelde in de commissie Institutionele Zaken voor om de behandeling van het belangenconflict uit te stellen. Terwijl de commissie enkel moet bevestigen dat er geen akkoord is. Blijkbaar is de meerderheid daar na meer dan 17 maanden nog steeds niet van overtuigd.

De houding van de CD&V is bijzonder laakbaar omdat men blijft beweren dat men de parlementaire weg zal bewandelen. Nadat Yves Leterme op zijn blote knietjes bij de Franstaligen ging smeken om een tweede (en straks een derde) belangenconflict, blijft men zijn kiezers voorhouden dat de verkiezingsbeloftes onverkort blijven gelden. Dit is boerenbedrog van de opperste soort.

Senator Geert Lambert (Vlaams Progressieven) is verbolgen over het uitstel: “Zelfs de regeringscrisette begin juli bracht geen catharsis. De Senaat dient blijkbaar enkel als uitstelkamer. ‘Haast je langzaam’ wordt zo stilaan de lijfspreuk van deze instelling”, aldus Lambert.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Beste Geert,
De Vlaamse Parlementsleden, behalve die van Groen! hebben zich exclusief nationalistisch door gebruik te maken van hun numerieke meerderheid. Dat jij in deze pot wil roeren is in uw ogen misschien wel Vl in mijn ogen is het alles behalve Pro. Lees wat er mis is met exclusief nationalisme op mijn blog:
http://thewingsofthecarp.wordpress.com/2008/11/09/wat-is-er-mis-met-nationalisme/

Reactie door thewingsofthecarp

[…] Een voorbeeld van die bravoure was de goedkeuring van het splitsingsvoorstel van BHV in het Federaal Parlement, éénzijdig  door alle Vlaamse parlementsleden, met uitzondering van Groen! Na zo’n bravourestukje weet men al gedurende 17 maanden niet meer van wel hout pijlen maken. Het was dus in feite een slag in het water. Toch ziojn er nog altijd parlementsleden die menen dat ze in dat potje moeten blijven roeren, zie Perscommuniqué van Geert Lambert. […]

Pingback door Wat is er mis met nationalisme? « The Wings of the Carp
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: