Geert Lambert


Overschotjes
november 5, 2008, 12:01 am
Filed under: Buitenland | Tags: ,

Even tussendoor: we zijn ondertussen al aardig wat bureau’s gaan bezoeken. Tot in indianenreservaten of “native-american territories” zoals men het hier zou noemen. Allen verloopt hier rustig en zonder incidenten. Niet zo verwonderlijk wanneer reeds meer dan 40% in early voting was gaan stemmen.

De campagne blijft trouwens volop draaien. Op diverse straathoeken staan mensen met pancartes te zwaaien om hun kandidaat bij te staan. Het gaat dan ook om elke stem. Dat is trouwens ook zo bij ons. Velen denken dat verkiezingen niets veranderen, niets is minder waar: elke stem telt. En dat hebben ze hier blijkbaar begrepen: een nooit geziene opkomst maakt dat de uitslag nog alle kanten uitkan. Het is hier nu rond 16u, nog zo’n drie uur kan men gaan stemmen. Het is hét moment voor de partijgetuigen om de lijsten door te geven aan de campagnelokalen die dan nog een salvo telefoontjes doen naar hun partijgetrouwen om toch zeker te gaan stemmen.

Net tegenover ons hotel is het partijfeest van de Democraten gepland. Als binnen een uur de eerste staten hun bureaus sluiten en na enkele minuten de eerste resultaten binnenkomen, zullen we stilaan beginnen weten wie straks de machtigste man van de wereld wordt. Eén iets weten we zeker, zelfs met McCain zal het een verandering zijn tegenover Bush, en dat mogen we gerust als een opluchting zien.

In elk geval ga ik hier nog langs in een lokaal van Obama, zijn overschotjes gaan ophalen, want – laat ons eerlijk zijn – ook bij ons is het tijd voor wat “CHANGE”. We kunnen zijn bordjes, stickers en T-shirts dus goed gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: