Geert Lambert


Persbericht: CD&V houdt mensen zonder papieren voor de gek

Naar aanleiding van een betoging voor regularisatie in Antwerpen, waar VlaamsProgressieven met een delegatie aanwezig is, roept de voorzitter van de CD&V de regering op om snel werk te maken van duidelijke regularisatiecriteria. “Blijkbaar is ze even vergeten dat haar partij al bijna een jaar een regering leidt die de mensen zonder papieren genadeloos aan hun lot overlaat”, merkt senator Geert Lambert (VlaamsProgressieven) op.

Hopelijk kunnen mensen zonder papieren beter met sarcasme om dan Walen. Een andere beschrijving voor de oproep van de CD&V is moeilijk te verzinnen, of het zou cynisme moeten zijn. Thyssen herinnert eraan dat de CD&V zich in haar verkiezingsprogramma en in het regeerakkoord engageerde om meer transparantie te bekomen bij de behandeling van individuele regularisatiedossiers. Ze voegt eraan toe dat er momenteel een indruk van onduidelijkheid en willekeur heerst. “In het spel van meerderheid en oppositie zou dat eigenlijk mijn tekst moeten zijn, maar blijkbaar gaat Thyssen, als een echte christen-democraat, prat op de discrepantie tussen beloftes en beleid”, reageert Lambert verbaasd.

“Het is van groot belang dat binnen een redelijke termijn een akkoord wordt bereikt. Dat kan alleen als iedereen zijn verantwoordelijkheid durft te nemen en bereid is compromissen te maken”, poneert Thyssen nog. Het is maar de vraag of Leterme zich als premier van een ruziënde regering aangesproken zal voelen. Het is realistischer te veronderstellen dat hij die verantwoordelijkheid zoals steeds zal delegeren. Lambert merkt ook op dat de redelijke termijn waarvan sprake al heel lang overschreden is.

“Als Leterme zo verder doet, kan hij in 2011 met exact hetzelfde programma naar de kiezer als in 2007”, aldus Lambert, “hij zal immers niets gerealiseerd hebben, alle beloftes over goed bestuur ten spijt.”

Ondertussen verandert er voor de mensen zonder papieren niets aan de knagende onzekerheid. Misschien is de ACW-kiezer nog gebaat bij een persbericht als zoethoudertje, de families die nog steeds niet weten in welk land ze straks kerstmis zullen vieren hebben weinig aan woorden, of ze nu in een verkiezingsprogramma, een regeerakkoord of een persbericht staan. Alleen daden zijn voor hen van tel.

“Stapt Thyssen straks ook effectief mee in de betoging voor regularisatie in Antwerpen? Van de schizofrene CD&V zijn we al het één en ander gewend, maar een partijvoorzitter die betoogt tegen het beleid van haar premier zou alweer een primeur zijn. Het is maar de vraag of de kiezer het gevoel voor sarcasme van de CD&V-top deelt,” besluit Lambert.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: