Geert Lambert


Persbericht: Alleen kiezer kan einde maken aan CVP-staat
december 18, 2008, 7:55 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht | Tags: , ,

“De politieke crisis van de laatste uren is de meest wansmakelijke vertoning die ik in mijn politieke carrière al heb meegemaakt”, reageert Vl.Pro-voorzitter Geert Lambert. “Dat de Belgische politiek en het Belgische systeem ernstig ziek waren, weten we al enige tijd. Nu tast Leterme met zijn ‘goed bestuur’ ook de Belgische rechtsstaat aan.”

Eens te meer blijkt dat de grote partijen er niet voor terugdeinzen om de mensen die ze in allerlei functies positioneren – in de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht – als lijfeigenen te beschouwen. De macht is in hun handen één en ondeelbaar. De grote machtspartijen zijn op die manier niets minder dan een bedreiging voor de democratie.

Nadat de crisis rond Fortis is opgelost door een interimpremier, zijn er dringend nieuwe verkiezingen nodig. De bevolking moet de kans krijgen om haar mening te geven over de rampzalige passage van Leterme in de Wetstraat 16. Het moet duidelijk zijn dat de tijd van de machtspartijen die menen dat ze zich alles kunnen permitteren voorbij is. De CVP-staat moet met deze crisis eindelijk ten einde lopen.

Wie twijfelt aan het nut van ongebonden partijen is vandaag door Leterme van antwoord gediend. Het is geen toeval dat de klassieke partijen er alles aan doen om die kleine spelers, die het machtsspelletje weigeren mee te spelen, onschadelijk te maken door hen met handen en voeten te binden en door ondemocratische kiesdrempels. Die ongebonden partijen, die geen mannetjes hebben in alle geledingen van het publieke leven, zijn een garantie voor een eerlijke politiek zonder verborgen agenda’s.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Ik ding niks af op jouw verhaal. Maar onafhankelijk zijn en alleen staan legt ook niet veel gewicht in de schaal. Hopelijk zien we wat meer samenwerking tussen de kritische partijen en groepen in de toekomst.

Reactie door thewingsofthecarp

Heel kort, en je bent van Oostende, waar veel mensen van de UK aanspoelen voor een paar dingen, iets in meer dan zes bijzinnen, à la Française, dus op een zeer beleefde wijze, prachtige cultuur toch, maar zouden zij deze Engelse parafrasering verstaan, dat gaan we nooit weten, wat we wel weten, en iedereen mag dit lezen, voor zover zij of zij of hij al hier geraakt in het lezen, maar we mogen dit niet uitsluiten, is er maar één antwoord: Inderdeed.

Reactie door Dominic Pertry
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: