Geert Lambert


Persbericht: Machtshonger blijkt de beste saus voor rooms-blauw-rood
december 29, 2008, 6:30 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht

Vl.Pro-voorzitter Geert Lambert gelooft niet dat het vervangen van twee personen de grote doorbraak zal betekenen voor de immobiele ploeg die ons land nu al bijna twee jaar gijzelt. “Gewoon doorgaan tot 2011 is zowat het allerslechtste signaal dat men de bevolking kon geven”, vindt Lambert.

2009 wordt een jaar waarin doortastende maatregelen zullen nodig zijn om een aantal problemen grondig aan te pakken: niet alleen de financiële en economische crisis, maar ook de vergrijzing, het asiel- en migratiebeleid en de klimaatproblematiek moeten aangepakt worden. Met deze kaduke ploeg waarin liberalen, socialisten en christen-democraten elkaar nog steeds naar het leven staan zal doortastend beleid een holle slogan blijven. Het enige wat de meerderheidspartijen vandaag bindt, is de machtshonger die groot genoeg is om een regering in het zadel te helpen zonder meerderheid aan Vlaamse zijde.

Kan de nieuwe ploeg met een geloofwaardige begroting starten? Komt de formateur eindelijk tot een akkoord over asiel en migratie? Komt er een slagkrachtige parlementaire onderzoekscommissie over Fortis of wordt de eerste beleidsdaad van de nieuwe premier een doofpotoperatie? Dat zijn de eindejaarsvraagjes die er echt toe doen. Dat CD&V nu vraagt om geen ‘partijpolitiek tribunaal’ te organiseren komt enigszins lachwekkend over: de onderzoekscommissie moet zich immers buigen over politiek benoemde rechters.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: