Geert Lambert


Persbericht: Begrotingstekort loopt in 2011 tot 4 procent
januari 5, 2009, 1:55 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht | Tags:

SLP-voorzitter Geert Lambert is verbolgen over het gemak waarmee de regering een begrotingstekort van 3,5 miljard euro gedoogd. De regering Leterme hield na de begrotingscontrole voor 2008 rekening met een klein tekort van 0,2 tot maximaal 0,5 procent van het BBP. Door hun eigen onvermogen om goed te besturen is het tekort verder opgelopen en is het nu dubbel zo groot.

“Als deze regering niet radicaal van koers verandert, zal het begrotingstekort in 2011 nog oplopen tot 4 procent. Dat is bijzonder onrustwekkend”, stelt SLP-voorzitter Geert Lambert vast. De ontwerpbegroting van oktober is compleet achterhaald. De Sociaal-Liberale partij hoop dan ook dat de regering Van Rompuy dit werkstuk helemaal opnieuw maakt.

“Het valt te betwijfelen of deze regering de ernst van de situatie inschat. Ze vindt immers nog steeds dat een staatssecretaris volstaat om de begroting te beheren. Ik hoop dat Herman Van Rompuy nu even rigoureus op het budget zal toekijken als is zijn periode als minister van Begroting. Zo niet dreigen de toekomstige generaties kind van de rekening te worden.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: