Geert Lambert


Persbericht: Van Rompuy I boezemt geen vertrouwen in
januari 5, 2009, 6:11 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht

Senator Geert Lambert (SLP) toonde zich in het debat over de regeerverklaring pessimistisch over de slaagkansen van de regering Van Rompuy. “De regeerverklaring van zeven minuten heeft daar geen verandering in gebracht. Integendeel”, zei Lambert.

Wat het sociaal-economische beleid betreft is de lijn duidelijk: men wil vooral de kiezer tevreden houden, en denkt niet aan de komende generaties, die de rekening van de huidige crisis zal betalen.

Want deze ploeg is blijkbaar van plan om voort te gaan met het desastreuze begrotingsbeleid van Leterme. De meerderheidspartijen vonden het alleszins niet nodig om een minister van Begroting aan te stellen. Van Rompuy had in zijn regeerverklaring de mond vol over het herstellen van het vertrouwen, maar de enige echt vertrouwenswekkende maatregel, namelijk een klaar begrotingsbeleid, legt hij niet voor.

Ook die andere splijtzwam van de regering-Leterme, het asiel- en migratiebeleid, blijft steken in geruzie en immobilisme. “Is de minister van Asiel en Migratie optimistischer over de slagkracht van deze regering dan mevrouw Vervotte? Of is ze gewoon meer gehecht aan de macht?”, vroeg Lambert.

Hij stelde verder dat het respecteren van de scheiding der machten cruciaal is om het democratisch gehalte van een staat te beoordelen. Laat de uitvoerende macht toe dat ze gecontroleerd wordt? Kan ze teruggefloten worden? Deze regering alvast niet. Ze mengt zich schaamteloos in het debat over de onderzoekscommissie over dit onderwerp.
Blijkbaar denkt CD&V dat alles nog is zoals in de tijd dat alles in de Tweekerkenstraat werd beslist. Voor hen dus enkel een adreswijziging, maar geen enkele beweging in de gedachten.

Lambert trok, net als ex-minister Vervotte en de meerderheid van de Vlaamse Kamerleden, de conclusie dat de lijdensweg van Leterme gewoon wordt voortgezet.

De senator merkte ten slotte op dat de regeerverklaring niet veel langer was dan een haiku. Omdat de premier een liefhebber van het genre is, waagde Lambert ook een poging:

Ach oude vijver
De premier zakt door het ijs
Even wat lawaai

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: