Geert Lambert


Parlement moet schadevergoeding aan Oulematou mogelijk maken
januari 17, 2009, 5:02 pm
Filed under: Asiel en Migratie | Tags:

Geert Lambert (SLP) vindt het bijzonder pijnlijk dat de nabestaanden van Oulematou Niangadou, de Malinese vrouw die door Hans Van Themsche werd doodgeschoten, geen schadevergoeding ontvangen omdat Oulematou geen papieren had. “Ze werd doodgeschoten omdat ze zwart was, en nu wordt dit onrecht niet vergoed omdat ze geen papieren had. Dit laat een erg bittere smaak en moet worden rechtgezet met de snelheid van de BOM-wet”, vindt Lambert.

Omdat Van Themsche de schadevergoedingen aan zijn slachtoffers niet zelf kan betalen, moeten de slachtoffers aankloppen bij de ‘commissie voor financiële hulp aan de slachtoffers van opzettelijke gewelddaden’, die de vergoeding in dergelijke gevallen op zich neemt. Maar het ministerie van Justitie liet de familie van Oulematou Niangadou weten dat hun verzoek om een schadevergoeding geweigerd is omdat Oulematou op het moment van de aanslag van Van Themsche illegaal in het land was.

“Het parlement moet tonen dat België niet even harteloos is als Van Themse, en de discriminerende wet aanpassen. We zagen vorige week naar aanleiding van de BOM-wet dat het parlement erg snel kan werken. Nu de rechten van de verdachten bijgespijkerd zijn, kan dit met dezelfde snelheid gebeuren voor de rechten van de slachtoffers”, vindt Lambert. “Slachtoffers van gewelddaden zijn immers niet minder slachtoffer omdat ze geen papieren hebben.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: