Geert Lambert


Persbericht: Politiek benoemde experts Fortis-commissie vernederen parlement
februari 3, 2009, 6:12 pm
Filed under: Persbericht | Tags:

fortis-logo-politiekDe Fortis-commissie is vroeger dan verwacht uitgedraaid op een partijpolitiek spelletje. De experts, netjes verdeeld volgens politieke kleur, zijn de orders die ze ontvingen uit de partijhoofdkwartieren perfect aan het uitvoeren. Ze torpederen elk parlementair onderzoek en schromen er zich niet voor om daar puur politieke argumenten voor te gebruiken. “De hele kermis rond de onderzoekscommissie, met de bemoeienissen van de regering, de politieke benoemingen van de experts en hun navenante houding draait uit op een vernedering van het parlement”, vindt SLP-voorzitter Geert Lambert.

“De redenering dat de onderzoekscommissie zou uitdraaien op een procedure voor een supranationaal rechtscollege en dus op een vernedering van België is te gek voor woorden”, vindt Lambert. “Deze zaak draait niet om eergevoel, maar om de verdediging van onze rechtsstaat. Als de heren experts per sé aan politiek willen doen, kunnen ze altijd (opnieuw) terecht op de kabinetten van hun respectievelijke partijen. Als experts in de commissie zijn ze echter verondersteld om de feiten te onderzoeken in plaats van ze onder te spitten. De weigering om de hen opgelegde taak uit te voeren is exemplarisch voor de staat waarin ons land zich bevindt. Het is nu aan het parlement om te tonen dat de wetgevende macht nog enig zelfrespect heeft en de handpoppen van de regering te vervangen door onafhankelijke experts.”

Lambert herhaalt zijn oproep aan de regering om opnieuw met Nederland te gaan praten over een hereniging van Fortis zonder ABN Amro. “Er is geen onderzoekscommissie voor nodig om in te zien dat er tijdens de nachtelijke onderhandelingen met Wouter Bos fouten zijn gemaakt. Het zou voor alle partijen nuttig zijn om de afspraken rond Fortis opnieuw te bekijken. Ook hier zou het algemeen belang de bovenhand moeten krijgen op het eergevoel van de betrokken politici.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: