Geert Lambert


Persbericht: Oostende moet de criminelen aanpakken, niet de jongeren
februari 4, 2009, 6:10 pm
Filed under: Oostende, Persbericht | Tags: , ,

Gemeenteraadslid en senator Geert Lambert (SLP) verzet zich tegen het voorstel van criminoloog Brice De Ruyver om de uitgaansbuurt Montmartre te sluiten. “Natuurlijk moeten de maffiosi die in de buurt rondhangen aangepakt worden, maar de jongeren mogen het slachtoffer niet worden van de infiltratie van de criminele organisaties. Oostende dreigt anders een oude stad te worden waar jongeren zich niet langer thuisvoelen.”

“Er zijn inderdaad problemen in de uitgaansbuurt in Oostende”, erkent Lambert, “maar je gaat toch ook geen winkelstraat sluiten omdat er gauwdieven aan het werk zijn?”
Eerder bleek uit een enquête dat Oostende de meest verzuurde stad van de kust is. “Dat zal je niet verhelpen door het uitgaansleven te beknotten”, argumenteert Lambert. “We moeten er eerder voor zorgen dat er variatie komt in het uitgaansleven, met verschillende types cafés, zodat het een gezellige buurt wordt waar iedereen graag een pintje gaat drinken.”

Het spreekt vanzelf dat een gezellige uitgaansbuurt geen criminele organisaties en geweld verdraagt. De bendes en het geweld moeten dan ook uitgeroeid worden. De Oostendse politie levert uitstekend werk in de buurt, maar als blijkt dat het korps de problemen niet alleen aankan moet er inderdaad ondersteuning komen van de federale politie. “Het is echter niet de bedoeling om van Montmartre een oorlogszone te maken met zwaarbewapende robocops aan elk café. De federale politie moet zich concentreren op de zware criminaliteit, niet op de ordehandhaving op straat.”

Het argument dat het nieuwe Helmond-woonproject niet samengaat met een uitgaansbuurt gaat niet op, vindt Lambert: “Die buurt is al heel lang een uitgaansbuurt, en er hebben altijd al mensen in de buurt gewoond. Dat gaat zo in een stad. Het is niet omdat ernaast een woonproject verrijst dat we nu plots de cafés moeten sluiten.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: