Geert Lambert


SLP wijst minister Turtelboom de regering uit
maart 17, 2009, 7:01 pm
Filed under: Asiel en Migratie, Kwakkelregering, Persbericht | Tags:

overtenemenafficheAnnemie Turtelboom is exact 1 jaar minister van Asiel en Migratie en is er in geslaagd om NIETS te presteren. Een trieste vaststelling. SLP-voorzitter Geert Lambert rekende uit dat ze aan dat ‘niets’ ondertussen al 2 miljoen Euro heeft uitgegeven. Sterker nog. Als minister Turtelboom nog in functie blijft tot midden 2011 zullen de kosten van haar kabinet oplopen tot meer dan 6 miljoen Euro. Het is hoog tijd dat iemand anders het kabinet overneemt. Om de zoektocht naar een beter alternatief te vereenvoudigen zet SLP het kabinet van Turtelboom ook op Ebay te koop wegens beleidsfaillissement. Met een actie aan het kabinet van minister Turtelboom klaagt Geert Lambert het immobilisme van de minister aan.

Durven veranderen. Dat uitgangspunt is volgens SLP meer dan ooit van toepassing op het non-beleid van het kabinet Turtelboom, dat de voorbije 52 weken 2 miljoen heeft weggesmeten. In het bedrijfsleven krijg je een proeftijd van zes maanden. Annemie Turtelboom heeft ondertussen 1 jaar proeftijd gekregen en bewezen dat ze geen beleid voor asielzoekers op poten kan zetten. SLP-voorzitter Geert Lambert vindt dat Annemie Turtelboom meer dan genoeg ‘ krediet’ gekregen heeft en wijst haar ook de regering uit.

In datzelfde bedrijfsleven wordt vaak de slogan gebruikt : Niet tevreden ? Geld terug. Nog geen twee weken geleden eiste de VLD geld terug van de Post omdat er drie dagen werd gestaakt. Van een minister die er in een jaar niet in slaagt om één noodzakelijke omzendbrief te publiceren eist SLP ook haar belastingsgeld terug. Dit kabinet en deze minister blijven financieren is een daad van slecht bestuur.

SLP-voorzitter Geert Lambert heeft duidelijke voorstellen om echt iets te veranderen voor de asielzoekers en het geld van het kabinet Turtelboom echt nuttig te besteden:

* Waarom zouden we nog langer verbieden dat asielzoekers hier werk aannemen? Zorg voor een opleiding zodat ze kunnen helpen om bijvoorbeeld het groot aantal vacatures in de bouw in te vullen. Waar ook hun toekomst later ligt, zo kunnen ze hun wachttijd nuttig doorbrengen.

* Taallessen aanbieden is ook een manier om het kabinetsgeld nuttig te besteden. Net als bij een opleiding geef je asielzoekers de kans om hun tijd zinvol te benutten. De taal bevordert bovendien de integratie.

SLP wijst de federale regering er tot slot op dat snel-snel een kleine regularisatie doorvoeren geen optie is. Nochtans zijn er sterke aanwijzingen dat een akkoord over een mini-regularisatie in de maak is. Bijna niemand zal hiermee geholpen zijn. De enige bedoeling hiervan is in de aanloop naar de verkiezingen zand te strooien in de ogen van de publieke opinie. Als deze regering echt iets aan de problematiek van de asielzoekers wil veranderen, moet ze het eindelijk aandurven om regularisatiecriteria op papier te zetten en een beleid op langere termijn te bepalen.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: