Geert Lambert


Persbericht: Regering kan budgettaire verantwoordelijkheid niet blijven afschuiven op toekomstige generaties
maart 25, 2009, 5:41 pm
Filed under: Kwakkelregering, Persbericht | Tags:

SLP-voorzitter Geert Lambert is bezorgd over de begrotingspolitiek van de federale regering. Hij vreest dat de volgende generaties alweer het slachtoffer zullen zijn van het totale immobilisme waarin België sinds 2007 verzand is. Nu het steeds duidelijker wordt dat de regering onze kinderen en kleinkinderen de crisis wil laten betalen, willen de Franstalige partijen ook nog eens verkiezingscadeautjes gaan uitdelen, die geen enkele structurele invloed zullen hebben op de economische situatie.

Elk uur dat deze regering talmt met een antwoord op de zorgwekkende begrotingssituatie kost ons 2,9 miljoen euro. En toch vinden de meerderheidspartijen het dringender om elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren en de regionale verkiezingscampagne voor te bereiden. Het winnen van de verkiezingen is andermaal belangrijker dan wat je met de overwinning aanvangt. CD&V doet alsof de passage van Leterme in de Wetstraat 16 er nooit geweest is en duidt Paars aan als de verantwoordelijke van de rampzalige begroting. Didier Reynders vindt dat we gerust nog een paar jaar kunnen wachten vooraleer in te grijpen en stelt een btw-verlaging voor de horeca voor als oplossing voor de economische crisis. En ondertussen verwijt Yves Leterme iedereen vanalles.

“De regering moet nu al een plan opmaken over hoe de oplopende staatsschuld opnieuw onder controle kan worden gebracht, met een strikte timing en beslissingen over waar het geld zal worden gehaald”, stelt Lambert. “Als men de crisis toch te lijf wil gaan met overheidsbestedingen, dan kunnen enkel noodzakelijke en dringende investeringen in aanmerking komen, zoals investeringen in de ontwikkeling en productie van hernieuwbare energie.”

Ondertussen moet men België ook nog blijven voorbereiden op de vergrijzing. Zoniet betalen de komende generaties drie keer: voor de huidige schuld, de aankomende vergrijzing en de noodzakelijke omschakeling naar hernieuwbare energie.

In tijden van crisis moeten de politieke partijen het ook durven hebben over besparingen, zoniet sturen ze de bevolking opnieuw een donkere tunnel in waarvan het einde niet in zicht is. De huidige generatie moet solidair zijn met de volgende, en ook een stuk van de verantwoordelijkheid op zich nemen.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: