Geert Lambert


Tijdelijke regularisatie is lapmiddeltje om failliet asielbeleid te maskeren
maart 27, 2009, 2:45 pm
Filed under: Asiel en Migratie, Kwakkelregering, Persbericht | Tags:

Waar premier Van Rompuy gisteren in de Kamer nog beweerde dat hij traag maar gestaag werkt aan een akkoord over het regularisatiedossier, kondigt de bevoegde minister Turtelboom vandaag op haar website aan dat “de besprekingen met de PS en cdH niet tot resultaat hebben geleid”. De minister lijkt er zich bij neer te leggen dat ze geen echt beleid zal kunnen voeren en neemt nu haar toevlucht tot lapmiddeltjes als een tijdelijke regularisatie voor gezinnen met schoolgaande kinderen.

“Het is beschamend dat de minister de indruk probeert te geven dat ze wel bestuurt”, vindt SLP-voorzitter Geert Lambert. “De tijdelijke maatregel is helemaal geen doordacht asielbeleid maar een lapmiddeltje om de publieke opinie op z’n Letermes aan te praten dat ze zich ondanks alle tegenstand toch vastberaden inzet voor de mensen.” Dat ze enkel een jaartje zekerheid geeft aan de gezinnen met kinderen, de groep die bij de publieke opinie het meest gekend is door het contact via de school, wijst erop dat de maatregel niet meer is dan een imagostunt. Na een jaar zullen de gezinnen trouwens opnieuw met dezelfde onzekerheid geconfronteerd worden, tenzij er iemand binnen de regering zijn verantwoordelijkheid neemt en binnen het jaar een echte maatregel maakt.

Hoewel SLP blij is met elke stap vooruit, vreest de partij dat deze schijnmaatregel voor Turtelboom het argument zal zijn om verder niets te doen. “Dat zou op zich dan weliswaar geen koerswijziging zijn, maar het valt te betreuren dat men dit als een succes aankondigt”, vindt Lambert. “Ik hoor haar zeggen dat asielzoekers geen slachtoffer mogen worden van de impasse in de regering terwijl ze die zelf mee veroorzaakt. De verantwoordelijkheid van alle regeringspartijen is torenhoog.”

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: