Geert Lambert


Persbericht: SLP-congres keurt programma goed
april 27, 2009, 10:41 pm
Filed under: Persbericht, SLP | Tags:

campagnefoto-geertOp het eerste congres van SLP heeft voorzitter Geert Lambert er voor gepleit om nog voor de verkiezingen de tijdelijke werkloosheid voor bedienden in te voeren. Het zit SLP bijzonder hoog dat de traditionele partijen geen enkel antwoord hebben op de huidige crisis. SLP-voorzitter Geert Lambert: “Deze regering heeft de verantwoordelijkheid om elke job te redden die te redden valt. Als ze zelfs dat niet doet, dan wil ik dat de regering de tijdelijke werkloosheid invoert voor zichzelf, waarmee SLP het compleet stilvallen van de federale regering laakte.”

De sociaal-liberale partij SLP plaatste op haar congres 7 uitdagingen tegenover de vastgeroeste ideeën van de traditionele partijen. Met een enthousiaste meerderheid keurde het congres dit programma goed. Met die 7 uitdagingen trekt SLP op 7 juni naar de kiezer: de economische crisis ombuigen in duurzame groei. De welvaart rechtvaardig verdelen. Zorg betaalbaar houden voor de volgende generatie. Je tijd kunnen verdelen over werk, vrije tijd en gezin. Een moderne overheid uitbouwen zonder communautaire verlamming. De opwarming van de aarde een halt toeroepen. Diverse culturen laten samenleven.

In zijn slottoespraak beklemde voorzitter Geert Lambert dat een stem voor SLP een nuttige stem is omdat het antwoord van de klassieke partijen op de economische crisis bijzonder zwak klinkt. “De oude liberalen pleiten naar aloude gewoonte voor belastingverlagingen, net zoals ze dat doen als het goed gaat met de economie. De socialisten zeggen dat alle heil zal komen van meer overheidsuitgaven, net zoals ze doen als het goed gaat met de economie. En de christen-democraten, die pleiten voor zichzelf.”

Tijdens het congres stelde SLP ook haar acht lijsttrekkers voor: Inge Hermans (Antwerpen), Pinar Akbas (Limburg), Mohamed Ridouani (Vlaams-Brabant), Guy Haaze (Oost-Vlaanderen), Geert Lambert (West-Vlaanderen), Neal Raes (Brussel), Tom Callaerts (Brussels Hoofdstedelijk gewest) en Nelly Maes (Europa).

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Dit interesseert je misschien ook wel: Transparency International Belgium heeft een interessante blog over transparantie (of het gebrek daaraan) in de Belgische politiek: http://www.knack.be/blog/transparantie-in-de-politiek/71-69/transparantie-in-de-politiek.html
Echt de moeite.

Reactie door transparency

Laten we hopen dat het bewustzijn van de kiezer groeit.
En dat de oude denkpatronen in een nieuw jasje van de grote machtsblokken worden doorzien.
Maatschappelijke veranderingen ten goede gebeuren altijd van onderop of vanuit de buik van de maatschappij en SLP is zo’n partij die dit buikgevoel aanspreekt.
Succes !
ps: een positieve opbouwende krachtige SLP affiche wil ik wel aan mijn auto hangen !

Reactie door Bart Baillière
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: