Geert Lambert


Onbekend is onbemind, en dat willen sommigen zo houden
mei 7, 2009, 5:41 pm
Filed under: Media, SLP, Sociaal-Liberale Partij | Tags: ,

pol-debat-7-mei-stemming-vooraf-in-klas

pol-debat-7-mei-stemming-na-pol-debat

Bij debatten waarbij voor en na het debat een stemming onder de toeschouwers wordt gehouden, gaat SLP er vrijwel altijd stevig op vooruit. Deze week bleek dat nogmaals tijdens een schooldebat in Ieper. Uit de eerste peiling kan je nog afleiden dat we hier in de stad van Yves Leterme te gast waren, maar in de peiling na afloop blijkt dat de klassieke partijen er niet meer in slagen hun aftandse boodschap verkocht te krijgen en zich staande te houden in een debat.

Vandaar misschien dat de media er alles aan doen om dat debat zo weinig mogelijk te laten plaatsvinden tijdens deze campagne. Enkele kranten hebben beslist om niet langer over SLP te berichten, wellicht om de zo gevreesde versnippering tegen te gaan. Zo spelen de onafhankelijke dagbaden een heel actieve rol in de kiescampagne van de klassieke partijen.

Kiezers die zich willen informeren over het programma van de Sociaal-Liberale Partij kunnen dus enkel nog op www.s-lp.be terecht.

Een videoverslag van het debat van Lyceum en T.I. Heilige Familie Ieper vindt u hier.

Advertenties

5 reacties so far
Plaats een reactie

En op http://slp.aanhetwoord.be

Reactie door jelle

Merkwaardige reactie van de media. Dedecker negeerden ze nl. niet. Dat dat nefaste gevolgen zal hebben is inmiddels duidelijk. Straks knokken ze om primeurs van de SLP. Ik stel voor dat ze nu al gaan bieden!

Reactie door Sally

Dat belooft voor mijn voorkeurstemmen daar, nu ik hele dagen door Ieper tjool en zo. 🙂 Al maakt het mij niet uit, zolang SLP het maar goed doet 🙂

Reactie door Maarten Devoldere

In de media wordt als een mantra telkens herhaald dat de SLP de kiesdrempel niet zal halen. Maar eigenlijk is dat op zich al een verkeerde voorstelling van zaken en een bijna demagogische vorm van beïnvloeding. Zo zijn er voor de Vlaamse verkiezingen zes kiesdrempels (per provincie en Brussel). Het is dus mogelijk dat een partij de kiesdrempel weliswaar nationaal niet haalt, maar die wel overschrijdt in één of meerdere provincies en dan toch kans maakt op zetel(s).

Reactie door Stefaan De Groote
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: