Geert Lambert


Persbericht: SLP gematigd positief over bereikte asielakkoord
juli 19, 2009, 7:45 pm
Filed under: Asiel en Migratie, Persbericht

Na meer dan twee jaar bereikte de regering Van Rompuy eindelijk een princiepsakkoord rond mensen zonder papieren. Het akkoord omhelst in eerste orde een soort regularisatieoperatie, maar is wel te weinig toekomstgericht.

SLP-voorzitter en senator Geert Lambert: “Het is een goede zaak dat gezinnen die al jarenlang in België verblijven, maar er niet in geslaagd zijn geregulariseerd te worden, eindelijk uitzicht krijgen op een nieuw leven in ons land. Bovendien zal het goed zijn voor onze economie omdat het zwartwerk waarin mensen zonder papieren tewerkgesteld zijn nu ook kan geofficialiseerd worden.” Lambert betreurt echter dat er weinig rekening wordt gehouden met het feit dat vele mensen zonder kinderen, net door hun precaire werksituatie, het bijzonder moeilijk zullen hebben om onder deze omstandigheden geregulariseerd te worden.

SLP betreurt dat de huidige regering er nog steeds niet in slaagt een coherente asielpolitiek uit te stippelen. “Het akkoord slaat enkel op het verleden en houdt geen rekening met de toekomst,” aldus Lambert, “waardoor Van Rompuy nu reeds onzekerheid geeft aan nieuwe migranten”. SLP pleit ervoor dat er dringend werk wordt gemaakt van een ernstig, coherent en duurzame asielpolitiek. Gezinshereniging, asiel, economische migratie, … het moet allemaal in een coherent pakket uitgewerkt worden. “De fout van de regularisatie van 2000 was dat niet nagedacht werd over de toekomstige asielzoekers, het ziet ernaar uit dat Van Rompuy deze fout herhaalt,” aldus Lambert.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: