Geert Lambert


Persbericht: Geert Lambert hoopt dat Senaat nu echt werk maakt van transparantie monarchie
augustus 14, 2009, 2:55 pm
Filed under: Persbericht, Senaat

Senator Geert Lambert (SLP) nodigt de meerderheid uit om zijn wetsvoorstel rond de kostprijs van het koningshuis te stemmen. “Blijkbaar zijn nu ook senatoren van de meerderheid gewonnen voor mijn voorstel om de kostprijs van de monarchie transparanter te maken. Ik juich dat toe, en ik hoop dat de Senaat in de toekomst ook wetten over het thema kan stemmen in plaats van enkel wazige aanbevelingen aan de regering te doen, zoals onlangs gebeurde met de commissie Dotaties.”

In de commissie Dotaties, waar ook Pol Van Den Driessche lid van was, werd afgesproken om de parlementsleden die voorstellen ingediend hadden rond de kostprijs van de monarchie uit te nodigen om hun voorstel toe te lichten. Lambert diende in april een voorstel in om een overzicht van alle kosten op te nemen in de toelichting bij de begroting. Vandaag wordt de brandstof voor de verwarming van het paleis in Brussel door de federale staat geleverd en voerde de Regie der Gebouwen werken uit voor de beveiliging van de koninklijke domeinen. Die uitgaven zijn verspreid over de hele begroting, dus is het onbegonnen werk om een transparant overzicht te krijgen.

Lambert kreeg echter geen uitnodiging, en zag de commissie op een sisser aflopen: er werden enkel vage aanbevelingen gedaan aan de regering. “De senatoren die deel uitmaken van de commissie waren blijkbaar vergeten dat de Senaat ook de bevoegdheid heeft om wetsvoorstellen in te dienen,” stelt Lambert vast. “In plaats van zelf hun verantwoordelijkheid te nemen, vroegen ze de regering om hun werk te doen.”

De SLP-senator merkt nu tot zijn grote vreugde dat twee CD&V-senatoren zijn wetsvoorstel herhalen. Hij hoopt dan ook dat er in het najaar echt werk kan gemaakt worden van het transparanter maken van de kostprijs van de monarchie.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: