Geert Lambert


Minister Daerden schenkt geen klare wijn over pensioenhervorming
januari 8, 2010, 5:35 pm
Filed under: Kwakkelregering, Senaat | Tags: , ,

Eén van de opdrachten waar de regering voor staat, is de hervorming van het pensioenstelsel. Al jaren worden we bedolven onder de onheilspellende rapporten over de aanstormende vergrijzing, maar er wordt niets gedaan om de pensioenen ook voor de vogende generatie betaalbaar te houden.

In het regeerakkoord besloot Leterme I tot de oprichting van een nationale pensioenconferentie die de hervormingen eindelijk zou doorvoeren. Maar de conferentie verzandde, net zoals alle andere werk- en praatgroepen van deze regering, in eeuwig uitstel.

Gisteren probeerde ik minister van Pensioenen Michel Daerden te ondervragen over de stand van zaken van de pensioenconferentie, maar veel wijzer werd ik niet. Misschien had dat iets te maken met het feit dat de bodes van de senaat hem uit de bar moesten plukken voor ze hem eindelijk op het spreekgestoelte kregen. Het werd een beschamende vertoning (video: begin 02:33:53), niet alleen voor Daerden zelf, maar ook voor de regering, die in het dossier van de pensioenhervorming eens te meer met de broek op de enkels staat.

Wat we mogen verwachten, zo kon Daerden nog net uitbrengen, is een groenboek, meer overleg en een witboek. En daarna wachten we nog even tot het Europees voorzitterschap achter de rug is.

Wie al wakker lag van zijn pensioen heeft hiermee alweer een reden minder om op beide oren te slapen. De boodschap die de regering geeft is simpel: stort maar nog een flink bedrag in je privé-pensioenfonds, want op ons moet je niet rekenen.

Advertenties

8 reacties so far
Plaats een reactie

Het optreden van minister Daerden is een regelrechte schande!!

Reactie door Pieter

“Onnodig om u nog het beste te wensen voor het nieuwe jaar!”.

Reactie door horemans

Beste Geert,

Dank voor de interpellatie.

De eerste prioriteit is nu de vervanging van Daerden door een meer capabel figuur.

Kunt u ervoor ijveren binnen Groen! om het ontslag te eisen?

Alvast Bedankt.

Koen

Reactie door Koen Reynders

[…] maar al te graag dat ze vinden dat dit niet door de beugel kan. Geert Lambert schrijft er zelfs een blogje over, hij weet zo goed als u en ik dat dit door de media wel wordt opgepikt. Ook de facebookgroep […]

Pingback door Groenboek witboek lolbroek « here comes

geachte,

Mijn indruk na het luisteren naar het antwoord van minister Daerden is dat hij op een minder dubbelzinnige manier heeft geantwoord, en dan nog in een taal die zijn moedertaal niet is, dan andere ministers van pensioen dat deden in het verleden.Alle andere ministers hebben ons in het verleden alvast goed op flessen getrokken want anders zouden al onze stortingen aan de RSZ netjes ter beschikking zijn van de gepensioneerden vandaag. Maar helaas het is verdwenen in andere kassen! Ik denk dat juist die ironie in de speech van Daerden duidelijk naar voor kwam eerder dan het al of niet gedronken hebben!Daarenboven heeft Minister Daerden mijn inziens tenminste een duidelijk actieplan medegedeeld en ik heb dat goed begrepen.
Begrijp zelfs niet dat in de gazetten wordt geschreven dat min Daerden zogezegd niet te verstaan was?!
Tenslotte meen ik te weten dat hij een zéér bekwaam iemand is en ben er dan ook van overtuigd dat gezien zijn mathemathische genialiteit waarover hij beschikt, hij het probleem tenminste beter zal aanpakken dan wie ook in het verleden heeft gedaan want zoals hij terecht zei is het probleem gedurende verschillende regeringen inderdaad onopgelost
gebleven!!
Dus zou ik hem gewoon zijn actieplan laten uitvoeren eerder dan te discussieren over de rest.

Reactie door johan delcourt

U zou moeten eisen dat Daerden zich publiekelijk verontschuldigt voor dit (nieuwe) incident en dat hij ontslag neemt. Als hij nog een beetje -zelf- rspect heeft.

Reactie door janenlinda

Ook hier in Estland was het filmpje een item in het nieuws.

Reactie door Tom VDK
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: