Geert Lambert


Over Geert

Geert Lambert is advocaat in Oostende. Hij was tussen 2003 en 2010 federaal parlementslid, eerst als ondervoorzitter van de kamer, vanaf 2007 als senator. Hij was lid van Spirit, welke nadien omgevormd werd tot SLP. Hij bleef tot eind 2012 gemeenteraadslid in Oostende.
Geert was, als parlementslid, lid van de Raad van Europa en de WEU.

Opleiding

Geert is licentiaat in de Rechten en Licentiaat in de Haven- en Maritieme Wetenschappen. Beide diploma’s behaalde hij aan de Universiteit Gent, een instelling waar hij vandaag nog een hechte band mee heeft.

Loopbaan

Nadat Geert praeses werd bij het Vlaamse Rechtsgenootschap in 1988 werd hij in 1989 lid van de Raad van Beheer van de Universiteit Gent.

Zijn echte politieke loopbaan begon in 1991.
Geert Lambert werd voorzitter van de Volksuniejongeren en bleef dit tot 1994. Vanaf 1991 tot 1998 werkte Geert als politiek medewerker bij het Europees parlement. In 1996 werd hij schepen van Cultuur en Monumentenzorg in Oostende, waar hij ook lid is van de Beheersraad AG Haven Oostende. Hij bleef gemeenteraadslid ot eind 2012.
In 2000 werd Geert Lambert ondervoorzitter van de Volksunie.
In 2003 werd hij verkozen tot Kamerlid, ondervoorzitter van de Kamer en lid van de Raad van Europa en de W.E.U.
In 2004 werd hij voorzitter van spirit, de Vlaamse Links-Liberalen.
Sinds de verkiezingen van juni 2007 tot de verkiezingen van juni 2010 was Geert senator.


5 reacties so far
Plaats een reactie

🙂

Reactie door bibomedia.com

zopas verlaat het keien vd wetstraat debat met Bert A gevolgd. Schitterend en jammer dat het liberale ons doet denken aan de hele blauwe zuil terwijl het fundame
nteel vernieuwende sociale de hoofdtoon heeft. Ik zou b ijna lid worden. Vanwaar jou Oost-Vlaams aandoend accent? mvg Koen vr

Reactie door Koen Van Roeyen

Ik heb net ‘Het groot debat 09’ gevolgd. Weet je wat mij zo enorm ergert?! Ze laten potverdorie Geert Lambert nooit eens uitspreken. De media snoert hem altijd de mond! Ik word er gewoon onnozel van… Komaan, mensen, laat Geert nu eens uitspreken in de debatten! De media is gewoon bang van Geert! SLP is gewoon DE partij die echt veranderingen zal teweeg brengen. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat de mensen massaal SLP zullen stemmen. En nogmaals, potverdorie laat Geert eens uitspreken. Hoe kan hij nu opkomen voor zijn idealen en de idealen van de SLP als hij niet mag uitspreken?!!!!!!

Reactie door Ellen Wyns

Ellen, alhoewel ik niet helemaal akkoord ben met je reactie kan ik me wel vinden in het feit dat de VRT de kleine partij(en) nagenoeg niet aan bod laat. Ik erger me daar blauw…(mag ik dat wel gebruiken;)…aan. Zoals Geert aangeeft, is debat net heel belangrijk en kleine, vernieuwingsgezinde partijen brengen vaak een frisse ongedwongen kijk op de zaken. Daarom moedig ik de SLP aan in zijn streven naar het halen van de kiesdrempel. Trouwens, vanaf wanneer wordt meer keuze voor positieve alternatieven, versnippering? Misschien zou het afschaffen van de stemplicht en een verandering van ons kiesstelsel meer zoden aan de dijk brengen dan het instellen van kiesdrempels!

Reactie door Ghislain De Bondt

Beste Ghislain, doordat ik mij zo druk maakte over het feit dat Geert Lambert nooit mag uitspreken en zelden in de media komt, heb ik persoonlijk iemand aangesproken van de SLP. De partij had net de vraag gesteld aan een journalist van de een bepaalde krant en ze kregen als antwoord: Zij stoppen veel geld in de opiniepeilingen en zij doen alles omdat deze zouden kloppen… dus de SLP zou maar 1% mogen halen, daarom laten ze Geert zoveel mogelijk uit de media! Ik vind dit onaanvaardbaar! Dit is nog maar eens het bewijs dat het in België enkel om macht en geld draait! En misschien heb je wel gelijk over het feit dat het afschaffen van de stemplicht en een verandering van ons kiesstelsel meer zal opbrengen dan het instellen van kiesdrempels.

Reactie door Ellen Wyns
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: